A jugar...

Els parcs infantils de tot el país s’omplen de nens que aprofiten la reobertura dels espais després de gairebé quatre mesos seguint, això sí, estrictes recomanacions sanitària

Nens jugants al parc Pocoyó del Prat Gran d'Encamp.
Nens jugants al parc Pocoyó del Prat Gran d'Encamp. G. P.

Tres mesos i mig després, els parcs infantils s’han tornat a omplir de vida. La publicació de la normativa que caldrà seguir per garantir la seguretat davant el risc de contagi del coronavirus ha donat el tret de sortida a un moment molt esperat pels pares i les mares del país. I, sobretot, pels infants. Des de bon matí han envaït els diferents espais recuperant una diversió que fa temps que trobaven a faltar.

Escaldes-Engordany ja s’hi va avançar dilluns i aquest dimecres, puntuals, la resta dels comuns han retirat les barreres que bloquejaven l’accés a les zones de lleure infantil des del 13 de març. I no es pot negar que hi havia ganes de gaudir d’aquests espais. Al llarg del matí són molts els pares, mares (i també avis i àvies) que han portat els més petits de la casa.

Això sí, toca seguir les recomanacions incloses en l’edicte del BOPA. Abans de fer servir els gronxadors i altres elements dels espais, i també després, cal fer una acurada neteja de mans. S’ha d’evitar aglomeracions i, en el cas dels adults, emprar mascaretes. Els comuns han de garantir una neteja i desinfecció habitual de les instal·lacions.

I, un cop complerts aquests requisits, els infants han pogut passar-s’ho bé. I els seus responsables han pogut veure unes escenes que no s’havien presenciat al llarg dels darrers quatre mesos. Molts remarcaven que, amb “tant de temps tancats a casa”, no es pot negar que “ho han passat malament”. Per això, en alguns d’ells es veia una llum als ulls diferent.

L’escena ha estat similar a totes les parròquies. I sobretot, el so: crits i riures dels nens, que resisteixen en aquesta nova normalitat.

Etiquetes

Comentaris

Trending