Josefina Porras inaugura un nou cicle d’autors a la biblioteca comunal d’Ordino

L’escriptora de ‘Els fills dels miners d’Adralls’ acudirà el dimecres 23 de febrer, i l’editor Jan Arimany ho farà el 9 de març com a convidat al club de lectura

Comentaris

Cartell de la nova iniciativa de la biblioteca d'Ordino
Cartell de la nova iniciativa de la biblioteca d'Ordino

La biblioteca comunal d’Ordino posa en marxa una nova iniciativa, un cicle dedicat a autors del país que portarà per títol ‘Parla amb el teu escriptor’. La primera convidada serà Josefina Porras autora de ‘Els fills dels miners d’Adrall’, el dimecres 23 de febrer, a les 19:30 h. D’altra banda, l’editor Jan Arimany, de Trotalibros, serà el convidat del Club de lectura de les Valls del Nord, el 9 de març.

El llibre de la Josefina Porras va veure la llum just fa un any, i recrea la història d’una dona, filla d’un miner d’Adrall. És una novel·la de caire costumista que serveix per retratar la vida a Andorra i l’Urgell de tota una generació. Tot i la repercussió del títol publicat per aquesta resident a Ordino, la bibliotecària, Enma Hernández, qui farà de moderadora, ha explicat que “la intenció d’aquest cicle no és centrar-nos en un únic llibre, a diferència del Club de lectura, sinó en el seu autor”.

Per tant, es tractarà com s’arriba a l’escriptura, quines dificultats troben els autors per publicar i com viuen el procés d’edició, entre altres. A més, altres preguntes que es plantejaran seran la matèria d’inspiració o la seva visió de la literatura. La idea és organitzar una sessió mensual, i ja està confirmada la presència de l’escriptor i biòleg, Mario Chimenea, i el poeta Manel Gibert.

Pel que fa a la propera cita del Club de lectura de les Valls del Nord, organitzat conjuntament amb la Massana, està prevista el 9 de març a les 20:30 h, a la biblioteca d’Ordino. Tindrà un caràcter inusual, amb la presència de l’editor Jan Arimany, de Trotalibros. En lloc d’un autor, el lector intercanviarà opinió amb l’editor, que presentarà el títol ‘Canción del ocaso’, de Lewis Grassic. Per assistir-hi caldrà inscripció prèvia mitjançant l’adreça electrònica biblioteca@ordino.ad.

Comentaris

Trending