L'insubmís de la corbata

El comú d'Ordino ha aprovat un nou codi de vestimenta per als consellers i conselleres a l'hora d'assistir a les sessions de consell de comú com a mostra de respecte a les institucions que emana de la llei de protocol i cerimonial

Enric Dolsa.
Enric Dolsa.

A partir d'ara per assistir als consells de comú d'Ordino caldrà seguir un codi de vestimenta. Per les sessions normals els consellers i conselleres hauran de vestir de manera formal i específicament els homes hauran de portar corbata. Val a dir que habitualment això ja passa només amb una excepció, el conseller de X'Ordino a la minoria, Enric Dolsa, no en porta.

 

Dolsa s'ha mostrat sorprès per la iniciativa que ha considerat un endarreriment i ja ha manifestat que no pensa seguir aquesta nova norma. L'excònsol entén que per a les sessions tradicionals cal vestir camisa blanca i corbata negra, però per la resta pensa continuar vestint com fins ara i ha afegit: "si hi ha sanció ja la pagaré".

El cònsol major acutal, Josep Àngel Mortés, ha explicat que l'any passat el consell general va aprovar la llei de protocol i cerimonial i a partir d'aquí en reunió de cònsols es va contractar un advocat per donar forma al reglament que cada comú podia fer-se seu. I a Ordino han optat per aquesta fórmula perquè segons indica Mortés "de cap manera no m'agradaria que el comú es convertís en el Congrés dels diputats espanyol". Així que per "respecte a les institucions" a partir d'ara serà d'obligat compliment que els consellers portin corbata i les conselleres vesteixin formalment. Què passarà amb Enric Dolsa si no la porta?, doncs de moment no hi ha resposta perquè el reglament no preveu cap sanció.

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending