Incomprensió veïnal després de quatre anys amb la zona de la cascada de les Moles tancada

Els residents en aquell punt de la parròquia de Canillo no poden entendre com no hi ha manera que el comú i el Govern no es posin d’acord per fer l’actuació que pertoqui per poder reobrir un espai d’alt interès natural i, per tant, turístic

Una tanca que impedeix l'accés cap al mirador.
Una tanca que impedeix l'accés cap al mirador.

Quatre anys després del despreniment de roques que va obligar a tancar per prevenció el recinte de la cascada de les Moles, per dir-ho d’aquesta manera, tot plegat continua inaccessible encara que amb mitjans poc eficients. Això sí, un rètol indica de la perillositat de la zona. I davant de tot plegat, els veïns d’aquell indret de la parròquia de Canillo es mostren incrèduls. Consideren incomprensible que no hi pugui haver una solució.

El que menys entenen, segons les fonts veïnals consultades, és que tot plegat, el fet que el berenador i la zona d’aparcament segueixin inoperatius -el despreniment que va generar la clausura data de l'1 de febrer del 2019- o que no sigui possible accedir al mirador que permet observar tota la magnitud de la cascada estigui motivat, indiquen, per la manca d’entesa entre el Govern i el comú alhora d’assumir cadascú la part que li toqui i fer l’actuació pertinent per assegurar la zona i poder retirar les limitacions.

zona cascada de Moles
Una vista general de la cascada.

Unes limitacions que, s’ha dit, tot just es limiten a algunes cintes i a algunes tanques. Poca cosa més i poca restricció són quan algú hi vol acudir. Perquè, recorden els veïns, especialment a l’estiu aquell llogarret continua sent punt de parada de molts turistes i, no és sols un cop ni dos, que alguns d’ells miren d’anar muntanya amunt per poder divisar el salt d’aigua -quan aigua hi ha, és cert també.

zona cascada de Moles
La zona de l'aparcament.

Per tant, els veïns reclamen que d’una vegada per sempre s’arribin als acords necessaris, que s’asseguri la zona i que es reobrin amb les degudes garanties aquells espais que haurien de ser d’ús públic. I és que, recorden, l’entorn de la cascada de les Moles ostenta un alt interès natural i, des de sempre, havia estat -i continua sent- un parador de turisme.

zona cascada de Moles
Indicadors de la perillositat de la zona amb les cintes que impedien el pas ja trencades.

 

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending