La inauguració d’un parc infantil a Sant Julià obre un nou procés participatiu

El cònsol major, Josep Majoral diu que després de l'exit per dissenyar la instal·lació de Camp de Perot ara toca l'embelliment de la parròquia

Comentaris

Els cònsols, Josep Majoral i Mireia Codina tallen la cinta a la inauguració del parc.
Els cònsols, Josep Majoral i Mireia Codina tallen la cinta a la inauguració del parc. B.N.

El comú de Sant Julià de Lòria ha inaugurat aquest dimecres el parc infantil de Camp de Perot, fruit del procés participatiu. El terreny té una extensió de 1.000 metres quadrats, ha costat uns 130.000 euros i els treballs s'han endarrerit per la situació sanitària i per la dificultat en el subministrament d'alguns materials. La corporació ja prepara un nou procés participatiu que podria tenir com a protagonista l'avinguda Verge de Canòlich o la plaça Sant Roc.

El nou parc infantil és fruit d'un procés participatiu en el qual el comú va rebre fins a 63 propostes efectives. La infraestructura recull el 98% de les propostes rebudes. La població va determinar que volia un espai on la natura sigui la protagonista, incloent-hi zones verdes i treballant amb materials naturals o reciclats.

El cònsol major, Josep Majoral ha destacat que "des d'un primer moment vam tenir clar que el parc infantil havia de ser el de la població i no el de la corporació". El parc dona servei a una part molt poblada de Sant Julià i s'ubica en uns terrenys comunals que havien acollit part dels horts de la gent gran, i al costat del camí que va a Aixirivall.

Majoral ha recordat que la parròquia ja disposa de sis parcs infantils i d'espais per a la gent gran. Ha dit que s'engegarà un nou procés participatiu de cara a l'embelliment de la parròquia en alguns punts concerts com l'avinguda Verge de Canòlich o la plaça Sant Roc. "La parròquia és dels lauredians i correspon a ells dir com la volen".

 

 

 

 

Comentaris (3)

Trending