Els hotels d’Encamp freguen el ple gràcies a la nova edició de l’Spartan Race

La prova, que tindrà lloc el cap de setmana, ja compta amb gairebé 3.600 inscrits, xifra que supera els 2.400 de l’any passat, malgrat queda encara per sota de les prèvies a la pandèmia

Marot, Sanz i Torres parlen amb el també conseller Xavier Fernández, al costat de la sortida de les proves.
Marot, Sanz i Torres parlen amb el també conseller Xavier Fernández, al costat de la sortida de les proves. G. P.

Encamp acollirà al llarg del quart de setmana una nova edició de l’Spartan Race. La tercera a la parròquia i la setena que es fa al país. Des del comú, el conseller de Reactivació Econòmica, Nino Marot, ha posat en relleu que els hotels del poble ja freguen el ple -alguns ja el tenen- gràcies als 3.600 inscrits a la prova. Des de l’organització, es posa en relleu que la xifra millora considerablement la del 2021, tot i que s’admet que encara queda per sota de les cites prèvies a l’esclat de la pandèmia.

L’exigent esdeveniment esportiu, a més, aporta enguany dues novetats. Per un costat, la prova específica per a infants, l’Spartant Kids. Per l’altre, la duríssima Ultra: fins a 50 quilòmetres on, segons ha assegurat el director, Angel Sanz, es patirà, i molt. I malgrat això, la cursa atrau un important nombre de participants. Alguns, justament, per córrer especialment aquesta modalitat.

El nombre d’inscrits frega ja els 3.600. S’espera, però, que encara creixi més. La gent es pot apuntar fins al mateix dissabte i es confia que a darrera hora també ho facin residents andorrans, aprofitant el descompte específic que s’ha aplicat. Sanz ha valorat positivament la xifra, que supera ja els 2.400 de l’edició del 2021. Admet, però, que queda camí a fer per recuperar la plena normalitat, com ara els 5.500 corredors de la darrera cita andorrana abans de l’arribada del coronavirus. “Ja sabem que ens costarà entre dos i tres anys”, ha apuntat.

Una imatge que apareix al cartell promocional de la cursa.

Relacionat

Encamp tancarà el centre de la parròquia al trànsit el cap de setmana vinent per l’Spartan

La marca Spartan, però, confia que a Andorra encara té molta capacitat de creixement. “Podem arribar a 7.000 o 8.000 participants si generem els espais suficients”, ha assegurat el màxim responsable de l’organització de l’esdeveniment.

Una cita que genera un impacte econòmic elevat a la parròquia. Així ho ha assegurat el conseller Nino Marot. “Hi ha quatre hotels que ja ens han dit que estan al 100% i la resta per sobre del 80%. També restauració i comerços tenen molt bones expectatives”, ha remarcat. Per això, ha defensat que malgrat l’afectació que pugui tenir al poble, amb tall de carrers o pèrdua d’aparcaments, “hem de prioritzar aquest impacte i l’interès general”.

Uns efectes positius que el director de producte d’Andorra Turisme, Enric Torres, ha volgut xifra, amb dades de l’edició del 2021. El retorn econòmic, ha assegurat, va ser d’un milió d’euros. També ha destacat que l’estada mitjana va ser de 2,1 dies i en grups de 3,4 persones. “És positiu pel país i per a la parròquia”, ha afirmat.

Etiquetes

Comentaris

Trending