L’hort solidari arriba a la quarta edició amb vint pagesos que conrearan 4.000 planters

L'objectiu de la iniciativa del comú de Sant Julià de Lòria és ajudar una quarantena de famílies necessitades amb productes frescos de km0 a través de Càritas parroquial

Comentaris

Els cònsols Mireia Codina i Josep Majoral amb alguns dels participants en el projecte aquest dilluns a Sant Julià de Lòria.
Els cònsols Mireia Codina i Josep Majoral amb alguns dels participants en el projecte aquest dilluns a Sant Julià de Lòria. COmÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

El comú de Sant Julià de Lòria ha inicia la quarta edició del projecte de l'hort solidari per ajudar a famílies necessitades amb productes frescos de km0 a través de Càritas parroquial. Hi participen vint pagesos que conrearan els 4.000 planters de verdures i hortalisses que ha subministrar el viver Tot Natura.

L'hort Solidari va néixer en plena pandèmia de la Covid-19 i es manté perquè segons el cònsol major, Josep  Majoral "el comú vol fomentar els productes de quilòmetre zero". En les edicions anteriors s'han ve beneficiar una quarantena de famílies. Un dels pagesos participants, Robert Capdevila de Cal Pau d'Aixovall ha anat aquest dilluns a recollir les mates que plantarà a Sant Julià i també en una borda al costat de la carretera N-145. "No em costa res sembra una mica més per ajudar a la gent necessitada", ha explicat.

La novetat d'aquesta edició és la participació d'estudiants de la Universitat d'Andorra (UdA) que cultiven una parcel·la dels horts socials del Dau i del Ganxo. La concessió permet així orientar l’ús de l’hort a projectes educatius i tecnològics en el marc de l’activitat acadèmica universitària.

D’altra banda, el projecte servirà d'enllaç per a la transferència intergeneracional de coneixement, ja que els hortolans sènior contribuiran a la formació dels joves estudiants, i també permetr``a continuar abastint el Rebost de Càritas Parroquial amb la donació de la producció que en resulti.

Comentaris

Trending