Un grup inversor compra una casa per canviar la fesomia de la plaça Major de Sant Julià

Uns altres propietaris, i el comú lauredià ja han anunciat també la seva intenció de revitalitzar la zona

Comentaris

La casa que ha estat venuda a la plaça Major.
La casa que ha estat venuda a la plaça Major. Altaveu

Un grup inversor estranger ha comprat una casa a la plaça Major de Sant Julià de Lòria amb l'objectiu de donar un nou aire a la zona. La plaça fa anys que ha anat patint una degradació i ara coincideixen diverses iniciatives per revitalitzar-la amb una projecte de nous edificis i la voluntat de la majoria comunal també passa per donar un nou impuls a una part que, fa anys, havia estat el nucli central de la parròquia.

La venda s'ha tancat per una quantitat que està al voltant dels 200.000 euros, tenint en compte que la casa, o les cases perquè hi ha tres famílies propietàries (Gresa, Esteve i Jaume), està en molt mal estat. Té sortida a la plaça Major i al carreró del darrere en una zona que canviarà la seva imatge en els pròxims mesos. El comú lauredià incorpora un tècnic lper acompanyar en un procés que vol ser ràpid per tirar endavant un projecte que s'arrossega des de fa molts anys.

Primer va ser amb els entorns de protecció que impedien fer cap reforma en els edificis per la seva proximitat a l'església. Després, la reducció de l'entorn ja va arribar quan alguns immobles estan força malmesos i amb xarxes de protecció per la caiguda de parts de la façana. 

Els propietaris ja estan d'acord en col·laborar. Hi ha diverses idees com fer un accés des del Camp de Perot o la reducció de l'alçada dels immobles fins als quatre pisos. Tot es dura a terme segons la Llei de sòl i el Pla d'Urbanisme. Ara, el desig dels veïns és que la plaça torni a ser el que era, el punt de referència del poble i que no només s'hi pensi quan hi ha el ball cerdà o la benedicció de la palma.

Comentaris (6)

Trending