Govern declara d’interès nacional la unió de la plaça Major i el carrer Camp de Perot a Sant Julià

L'aspecte més destacat és la construcció d'un nou vial per a vianants, de sis metres d'amplada, un ascensor i una escala a banda de l'aspecte cultural per la preservació de la zona

Comentaris

La zona que comptarà amb edificis i un ascensor entre la plaça i Camp de Perot.
La zona que comptarà amb edificis i un ascensor entre la plaça i Camp de Perot. BRU NOYA

L'esperada remodelació de la plaça Major de Sant Julià de Lòria agafarà un nou impuls amb la declaració projecte d’interès nacional la reordenació d’espais i volumetria, millora de la permeabilitat i l’accessibilitat del front est. Així ho ha aprovat el consell de ministres en la seva reunió setmanal.

 

 

Els projectes d’interès nacional estan destinats a la construcció d’infraestructures viàries i de comunicació, a l’execució de la política hidràulica, de sanejament i energètica, a la lluita contra la contaminació i a la protecció de la natura, i també a la dotació de serveis de caràcter sanitari, assistencial, educatiu, cultural, esportiu, esportivorecreatiu, administratiu, de seguretat i protecció civil. Segons el projecte presentat pel comú de Sant Julià de Lòria, el Govern considera que la iniciativa s’encabeix en els preceptes que contempla la llei i ha decidit declarar d’interès nacional el projecte.

L'aspecte més destacat és la construcció d'un nou vial per a vianants, de sis metres d'amplada, que connectarà la plaça Major amb el carrer Camp de Perot amb una escala i un ascensor. També s'ampliarà la superfície de la plaça. La declaració arriba quan dos dels edificis d'aquella banda -el que havia acollit Correos i cal Patau-, estan en ple proces de remodelació.

La reforma s'iniciarà a partir del carrer de la Callissa i segons ha explicat el cònsol major Josep Majoral amb la declaració d'interès nacional hi ha una part cultural que permetrà preservar aquesta part antiga del poble.

El comú va posar a exposició pública el mes d'agost de l'any passat, el conveni urbanístic de la Plaça Major i Camp de Perot subscrit entre la corporació i les propietats de Casa Arena, Casa Agostinet i Casa SabaterLa zona afectada pel conveni és un terreny de 800 metres quadrats. La seva remodelació va tenir un cost de 20.000 euros i les obres van consistir  a aplanar i arreglar el terreny, posant grava per fer-lo més transitable i col·locant uns bancs per descansar, uns arbres, una font, i una pista de petanca. El contracte de lloguer es renova cada any. També fixa que quan una de les dues parts el vulgui rescindir, es podrà fer sense problema.

Comentaris (2)

Trending