Gili remarca que les obres de reforma a Caldea no han d’evitar que continuï funcionant

La cònsol major insisteix en la necessitat del projecte, especialment per donar vida a una torre que “mai ha acabat de funcionar” i apunta que tot s’està afinant, però que la voluntat de tirar-lo endavant és clara i inequívoca

Un moment de l'espectacle que s'ha ofert durant la jornada.
Un moment de l'espectacle que s'ha ofert durant la jornada.

Una de les condicions que ha de seguir la reforma de Caldea, incloent-hi la construcció de l’hotel, és que el termolúdic ha de romandre obert, especialment en temporades altes. Així ho ha indicat la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, que ha remarcat que la voluntat és clara i inequívoca de tirar endavant les obres, ja que “la torre mai ha funcionat del tot” i la instal·lació “ha de continuar sent un referent turístic”. Així ho ha explicat durant la celebració del dia de l’escaldenc al centre, amb 900 ciutadans que han aprofitat la jornada de portes obertes pels residents a la parròquia.

El projecte, ha admès Gili, no està encara definit del tot. “S’ha d’acabar d’afinar”, ha indicat, tasca que fan la propietat delegada amb els arquitectes i enginyers. I, entre altres coses, cal tancar preu però també les actuacions a fer i, sobretot, els terminis. En aquest sentit, ha recordat que hi ha la possibilitat de “fer-ho tot de cop o per fases”.

Una de les claus és que “tenim clar que Caldea ha d’estar oberta i rutllar”. És a dir, que cal fer compatibles les obres amb l’activitat pròpia del termolúdic perquè “es generin els ingressos que necessitarem per tirar tot endavant”. La cònsol major escaldenca no ha volgut encara donar dates concretes d’inici dels treballs. “Volem començar el més ràpidament possible però dins del marc del que és factible”, ha indicat.

Gili ha tornat a defensar el projecte que, assegura, també ha rebut l’aval dels accionistes en la passada assemblea general. “La torre no ha acabat de funcionar del tot”, ha argumentat, a més de manifestar que “Caldea ha de seguir a l’avantguarda i seguir sent un referent turístic”. Per això, ha deixat clar que tot manté el seu curs, malgrat el retard acumulat respecte als primers plans.

DIA DE L’ESCALDENC

La mandatària escaldenca ha donat aquestes explicacions durant la visita que els màxims responsables de la corporació han fet al centre durant la celebració de la jornada especial de portes obertes per als residents de la parròquia. En total, 900 escaldencs han aprofitat la possibilitat de gaudir gratuïtament del termolúdic. “És una bona participació”, ha destacat Gili, que ha recordat que s’havia reservat un miler d’entrades.

“Volem que els escaldencs que han col·laborat amb Caldea la sentin seva. Molts no han tingut l’oportunitat de venir”, ha comentat. Per tant, es tracta d’un “reconeixement a la ciutadania” que “ha tingut una acollida positiva”.

Per la seva banda, el director de la instal·lació, Miguel Pedregal, ha indicat que “volem acostar-la a la parròquia i que els escaldencs siguin els seus ambaixadors”. Sobre la temporada d’estiu, ha indicat que, per ara, els senyals són positius. “Els primers dies hem estat un pot per sobre de les mateixes jornades de l’any passat”. En aquest sentit, ha recordat que l’objectiu, sobretot de cara al mes vinent, “és igualar el gran agost que vam tenir l’any 2022, amb més de 2,5 milions de facturació”.

Comentaris (2)

Trending