Gili confia encaminar el projecte “bo per a Escaldes” d’un hotel a Caldea abans de finals del mandat

La mandatària argumenta que servirà per “optimitzar i renovar” les instal·lacions i recorda que suposarà un cànon anual pel comú i un estalvi de les despeses de manteniment dels espais que se cedeixen a la torre

La torre de Caldea on ha d'anar l'hotel.
La torre de Caldea on ha d'anar l'hotel.

La cònsol major d’Escaldes-Engodany, Rosa Gili, ha defensat novament el projecte de construcció d’un hotel a la torre de Caldea. El futur establiment l’impulsa Semtee, la societat explotadora del termolúdic i encara s’està a l’espera de definir quin seria el disseny definitiu. En tot cas, la mandatària ha recordat que ha de donar nova vida a les instal·lacions i que, a més, permetrà la corporació cobrar un cànon i estalviar-se moltes de les despeses vinculades a la gestió dels espais comunals a dins l’edifici.

“Portem treballant molts mesos”, ha comentat Gili, que ha recordat que la idea de l’hotel va sorgir de la societat, però que aquesta compta des del primer moment amb el beneplàcit de la corporació. “La Semtee vol fer aquesta inversió i el comú ho veu bé”, ha indicat. En aquest sentit, ha indicat que “són instal·lacions [les de Caldea] que cal optimitzar i renovar”.

Gili ha destacat que el projecte comporta diferents avantatges per al comú. En aquest sentit, ha recordat que l’acord de concessió s’allargarà fins al 2062 i que, durant tot aquest temps, “cobrarem un cànon”. A banda, “pararem de pagar despeses vinculades a l’edifici”. És a dir, el manteniment dels espais comunals que s’han cedit per al futur establiment turístic. Per això, ha resumit que el projecte “és una bona cosa”.

D’aquesta forma, Gili ha deixat clar que la voluntat tant del comú com de la societat gestora de Caldea és tirar endavant l’hotel. Això malgrat que, ha admès, hi ha un considerable retard amb relació als plans inicialment previstos. En un principi, s’havia avançat que la intenció era que l’hotel ja pogués ser una realitat aquest mateix 2023. De moment, però, no s’ha avançat, una situació que, s’espera, es pugui desencallar en un futur immediat.

La torre de Caldea on ha d'anar l'hotel.

Relacionat

El comú cedeix els espais de la torre de Caldea a Semtee perquè la converteixin en un hotel

“S’està treballant per part de l’equip d’enginyeria i arquitectura”, ha indicat Gili, tot excusant el retard en el fet que “Caldea és molt gran i s’ha d’estudiar molt bé tot; què cal canviar, com s’han de fer les noves entrades, etc..”. I és que, ha indicat, “serà una inversió important i convé pensar-la bé”. Aquest seria, ha afirmat, el motiu d’aquest important retard en els plans inicials. En tot cas, la cònsol major escaldenca ha avançat que “d’aquí uns mesos s’hauria de poder tirar endavant”, tot i admetre que “potser vam ser molt optimistes”.

En aquest sentit, ha volgut remarcar que “parlem d’un projecte d’envergadura important”, ja que no només es construiria l’hotel sinó que també “s’aprofitarà per renovar les instal·lacions”. Per tant, “s’ha de planificar bé, amb enginyers i arquitectes i també mirar que no s’hagi d’aturar el funcionament del centre”. A aquesta tasca tècnica, ha recordat, es va haver de sumar l’administrativa perquè l’edifici és propietat del comú i calia embastar de forma correcta la cessió, fet que es va acabar de quadrar ara justament fa un any.

“La previsió és que de cara a finals d’any es pugui tenir tot encaminat”, ha afirmat. També ha aclarit que serà la Semtee qui encarregui les obres i, per tant, no serà un procediment sotmès a la contractació pública. També ha indicat que no ha d’haver cap dificultat amb l’arquitecte de l’edifici original, Jean-Michel Ruols, perquè el projecte no inclou cap element exterior que pugui distorsionar la seva obra.

Imatge del termolúdic.

Relacionat

Caldea manté l’aposta pel controvertit hotel després de perdre 2,3 milions el 2021

La mandatària escaldenca ha fet aquestes valoracions durant la presentació del Dia de l’escaldenc i l’escaldenca, una jornada que vol donar a conèixer el centre termolúdic als residents. “Caldea va néixer a la parròquia, amb accionistes d’Escaldes i del país”, ha recordat Gili. Per això, “l’acostem a tothom perquè és la gent d’aquí qui pot ser la millor ambaixadora”. La jornada, que és part de l’acord per a la cessió de les dependències comunals, tindrà lloc el 9 de juliol i ha de servir perquè “la gent pugui gaudir de la instal·lació”. S’han reservat un miler d’entrades que s’hauran de recollir els dies previs.

Serà pocs dies després del dia de reobertura de la instal·lació, l’1 de juliol. El director de Caldea, Miguel Pedregal, s’ha marcat l’objectiu d’igualar les xifres d’estiu de l’any passat que va ser “espectacular”. Fins ara, la “campanya d’esquí ha estat molt satisfactòria amb un creixement del 20%” i s’ha mostrat confiat a “continuar aquesta mateixa línia”.

Comentaris (6)

Trending