“El 31-12-23 plego”: Francesc Camp renuncia a tornar-se a presentar

L’actual cònsol major de Canillo ja ha comunicat a la majoria, al seu entorn polític i als màxims responsables del comú que no optarà a la reelecció perquè està “esgotat” i “ha donat tot el que tenia” per la parròquia

Francesc Camp en un acte recent a l'exterior del comú de Canillo.
Francesc Camp en un acte recent a l'exterior del comú de Canillo. COMÚ DE CANILLO

Francesc Camp no es presentarà a la reelecció. El cònsol major de Canillo no només ja ho té clar sinó que ho ha comunicat formalment i ho ha fet públic, com ha avançat l’Altaveu, a través de les xarxes socials. Amb un “el 31-12-23 plego” Camp explica que “després de dotze anys exercint en primera línia política, vuit com a ministre i quatre com a cònsol, amb el desgast que comporten aquestes responsabilitats, ha arribat l’hora de buscar nous reptes professionals fora de la política”.

Camp va comunicar “la decisió de no concórrer a les eleccions comunals vinents per exercir un segon mandat com a cònsol major de la parròquia de Canillo” aquest dilluns als integrants de la majoria comunal i aquest matí s’ha reunit amb els caps de departament comunals per anunciar-los la decisió i també ha fet diverses trucades, entre ahir i avui, per fer saber la seva decisió definitiva i irrevocable. Està “esgotat” i “ha donat tot el que tenia” per la parròquia, segons han indicat diversos fonts.

Francesc Camp, fa pocs dies, al pas de la vada per les Bordes d'Envalira.

Relacionat

Francesc Camp dubta sobre si optar a la reelecció

En la comunicació a través de les xarxes socials, Camp, que assegura que “no dubteu que continuaré treballant amb la mateixa intensitat i, si pot ser, més encara, per complir el meu compromís amb la parròquia de Canillo fins al pròxim 31 de desembre”, agraeix “la dedicació de totes i tots els que hem compartit projectes engrescadors en benefici de la parròquia i del país al llarg d’aquests anys”.

Fonts del seu entorn polític han assegurat que el terme més usat pel propi cònsol és que “està cremat”. Com ja va explicar divendres l’Altaveu, tampoc el seu caràcter encaixa del tot amb la tasca pròpiament dita de cònsol. En la tasca executiva, Camp se sentia molt més còmode de ministre que no pas en el ‘tet a tet’ que representa ser cònsol d’una parròquia. Més encara com la de Canillo, extremadament propera.

El cònsol ha fet diverses comunicacions les darreres hores al tomb de l’entorn polític i professional. El seu cercle més proper al comú està plenament al cas de la decisió i aquest matí Camp i el cònsol menor, Marc Casal, han estat una bona estona tancats al despatx comunal compartint la situació i parlant de futur. Tots dos acabaran el mandat i ara mateix no està clar què passarà en el relleu de Francesc Camp.

No està ni molt menys clar que Casal faci el salt al primer lloc. Ben al contrari, ara mateix hi hauria més opcions que el segon cònsol no es mogui de lloc o, en funció de qui agafi les regnes de l’equip, que finalment tanqui també la seva etapa comunal després de dos mandats com a conseller i un com a cònsol menor. Però s’escauen encara moltes valoracions i avaluacions a fer. Tant personals com del propi comitè parroquial demòcrata a Canillo.

Comentaris (27)

Trending