La Fira del Vehicle d’Ocasió arrenca amb l’optimisme dels concessionaris tot i l’increment de preus

La Borda Huguet de Sant Julià acull aquest cap de setmana la sisena edició del certamen amb l’objectiu que sigui una oportunitat perquè els concessionaris puguin donar sortida al seu estoc i la cònsol menor, Sofia Cortesao, confia a igualar o superar la cinquantena de vendes

La Borda Huget acull la 6a Fira del Vehicle d'Oacasió de Sant Julià.
La Borda Huget acull la 6a Fira del Vehicle d'Oacasió de Sant Julià. Albert Sanjuan

La 6a Fira del Vehicle d’Ocasió de Sant Julià de Lòria ha obert portes a les deu del matí a la Borda Huguet. Una edició que compta amb una vintena de concessionaris i en la qual s’espera igualar i superar el mig centenar de vendes de l’any passat. Els expositors són optimistes i confien fer un bon cap de setmana. Alguns sí que han notat l’estancament de vendes, mentre que d’altres asseguren que passen un bon moment, tot i l’increment dels preus que hi ha hagut.

La Borda Huguet es converteix durant aquest cap de setmana en un ampli espai dedicat al món del motor. Si vostè té pensat comprar-se un cotxe, aquest pot ser un bon lloc per poder triar i remenar. La cònsol menor laurediana, Sofia Cortesao, ha estat l’encarregada d’inaugurar la sisena edició del certamen que compta amb una ampliació d’aforament, tenint en compte que s’ha utilitzat l’aparcament a la zona del Benestar i la zona blava del nou vial. Això ha permès que s’exposin 250 vehicles d’ocasió.  “Venim d’un any en què es van vendre una cinquantena d’unitats i esperem igualar la xifra o superar-la”, ha manifestat en els seus parlaments. Afegeix que “la fira suposa un mecanisme per dinamitzar la parròquia i és una oportunitat més perquè els concessionaris donin sortida al seu estoc”.

Sofia Cortesao inaugurant la 6a Fira del Vehicle d'Ocasió.
Sofia Cortesao inaugurant la 6a Fira del Vehicle d'Ocasió.

Entre els participants hi ha disparitat d’opinions. Alguns són optimistes i asseguren que tot i el descens de les matriculacions, la situació del mercat d’ocasió no se n’ha ressentit tant. L’Albert Padilla de Ballestes Automoció manifesta que “nosaltres estem contents i cada mes augmentem les vendes”. Remarca que “la gent no sap si comprar un cotxe de benzina, un híbrid o un elèctric i acaba optant per un de segona mà”. Admet que els preus han pujat perquè hi ha més demanda, però “no tant com els preus dels vehicles nous”.

Des d’Automòbils Maia confien a dur a terme diverses operacions. Coincideixen que la ciutadania no sap tipus de cotxe adquirir i també posen en relleu la pujada dels peus, tot i que asseguren que “no hem notat un descens de vendes”.

Per la seva part, el Jordi de Nicecars exposa que “fa mesos que els concessionaris estem estancats”. Tot i això, diu “tenim les expectatives altes perquè l’any passat a la fira vam vendre nou unitats”. En aquest sentit, diu que “ara no hi ha diners per a tot i la gent abans es canviava el vehicle cada cinc anys i ara allarga la vida a 10 o 15 anys”.

El certamen estarà obert fins diumenge a la tarda i també hi haurà actuacions musicals, així com un punt de restauració.

Comentaris (1)

Trending