Els fidels s'apleguen a Canòlich en el primer dia d'obertura del santuari

La crisi sanitària ha provocat la suspensió de la majoria d'actes presencials de les festes però l'església està oberta fins divendres

Tres fidels aquest diumenge a Canòlich.
Tres fidels aquest diumenge a Canòlich. Comú de Sant Julià de Lòria

La crisi sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus ha provocat la suspensió de tots els actes presencials de les festes de Canòlich, menys del repartiment de pans que es farà en l'aparcament del Prat Nou. L'aplec es fa l'últim dissabte del mes de maig però aquest any, la missa s'oferirà per televisió, sense assistencia de fidels. El santuari es pot visitar fins el divendres de les 10 a les 18 hores.

El bon temps i el fet de ser diumenge ha propiciat la presència de fidels a Canòlich. Han aprofitat per posar les espelmes i per reçar o oferir flors a la verge. En tot moment, s'ha vetllar pel compliment de les mesures de distanciament i que tothom anés amb mascareta. Aquest dissabte es va enregistrar el ball de l'Esbart Laurèdia i els recursos de la missa que s'oferirà el pròxim dissabte a les 12 del migdia pel Canal Lòria i pel dial 168 d'Andorra Telecom.

Aquell mateix dia es repartirà el pa beneït. El comú de Sant Julià de Lòria ha determinat que l'horari sigui de les 10 a les 14 hores. Abans, a les 8, s'haurà dut a terme l'aviada de coets. El cònsol major, Josep Majoral ha destacat que "enguany aquesta celebració se situa sota el signe d'una situació excepcional. Una situacio que s'ha convertit en una marca històrica que deixarà per sempre un abans i un desprès". 

Comentaris (1)

Trending