Festa Major a Santa Coloma amb la revitalització de rerefons

La cònsol ha assegurat que els veïns estan satisfets amb els canvis de la zona i que s’ha fet la primera reunió amb els empresaris per mirar de potenciar els comerços

Veïns ballant sardanes a l'aparcament d'Enclar.
Veïns ballant sardanes a l'aparcament d'Enclar. Pilar Candel

La Festa Major de Santa Coloma ha recuperat l’esplendor prepandèmia. Així ho ha fet palès la quantitat de gent que s’ha reunit per la missa, però també per ballar sardanes a l’aparcament d’Enclar i gaudir de l’arrossada. La cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol, i part de la corporació, no s’han perdut cap dels esdeveniments. En aquest marc, Marsol ha remarcat la satisfacció dels veïns pels canvis que s’estan fent i s’han fet a la zona, i ha indicat que s’ha fet la primera reunió amb els empresaris per portar a terme el projecte de revitalització comercial.

La normalitat s’ha deixat veure a la Festa Major de Santa Coloma, que ha sigut “molt participativa”, ha assenyalat Marsol. L’any passat es va poder fer, però va comptar amb moltes limitacions per tal d’assegurar que no es produís cap contagi de Covid-19. Al 2022, però, l’escenari ha estat molt diferent. Les mesures sanitàries han permès que es retornin les activitats per als infants, els balls de sardanes i l’arrossada popular, molt esperada pels veïns i, fins i tot, per aquells que no viuen a la zona.

Aquesta ha estat, de fet, una de les anècdotes de la celebració de l’eucaristia, i així ho comentava la cònsol posteriorment. El capellà ha aprofitat l’ocasió per traslladar la satisfacció dels veïns pels canvis que s’estan fent a Santa Coloma i per com s’estan fent notar, “ens han dit que es veuen molts turistes per aquí”. En aquest sentit, Marsol ha destacat que les actuacions els darrers temps han estat nombroses. “Les voravies estan espectaculars, hem tret zones de perill, hi ha nous parcs, el nou camí per poder accedir a l’església, que el capellà ha posat de manifest, i sembla que tots els ciutadans estem d’acord que Santa Coloma ha fet un canvi”, ha explicat la cònsol.

Així mateix, i de forma paral·lela a aquesta Festa Major amb sabor de revitalització, Marsol ha indicat que s’ha fet la primera presentació del primer informe de necessitats, mancances i fortaleses dels comerciants de Santa Coloma. Aquesta reunió forma part del projecte que s’ha engegat amb la Cambra de Comerç, i que mira de buscar una nova visió i de potenciar les botigues i establiments que hi ha a la zona. Durant aquesta trobada, Marsol ha indicat que s’ha refermat el que ja s’havia dit, que és que hi ha un potencial important de comerç relacionat amb les motos, “i té una molt bona afluència”. De moment, però, encara no es pot fer cap balanç, ja que encara queda l’estudi de la situació i les propostes posteriors.

Comentaris (4)

Trending