FEDA aprofita les obres de Caldes per fer passar un tub extra sense cost addicional

Els treballs del projecte a la part alta d’Escaldes continuen segons el calendari previst, sense cap imprevist i, segons el comú, sense cap alteració en el pressupost

El passeig del riu que forma part del projecte Caldes.
El passeig del riu que forma part del projecte Caldes. Comú d'Escaldes-Engordany

Les obres del projecte Caldes continuen el seu ritme i compleixen en el calendari establert al començament. Tampoc no s’ha tocat el pressupost, tenint en compte que des del comú s’assegura que no hi ha hagut cap imprevist. L’única modificació en els plans inicials ha estat la suma de FEDA als treballs de la rasa a l’avinguda del Pont de la Tosca. La parapública aprofitarà l’oportunitat per fer passar un tub extra que, segons s’indica des de la corporació, no tindrà cap cost addicional, sinó ben al contrari.

Entre les actuacions previstes i que s’estan duent a terme actualment al projecte Caldes està la rasa a l’avinguda del Pont de la Tosca per portar aigua del riu cap a la zona. Segons s’explica des del comú, “aquesta aigua ha d’alimentar els safarejos que s’hi construiran i baixarà per gravetat”. Aquesta va ser l’aposta des d’un inici, per tal d’evitar la utilització de bombes. El motiu principal d’aquesta negativa ha estat, d’una banda, per estalvi energètic, i de l’altra, per l’experiència prèvia en el seu ús amb l’antic CIAM.

Així mateix, aquesta rasa ha estat l’oportunitat de FEDA per sumar-s’hi al projecte i aprofitar les obres que està duent a terme el comú. Aquesta seria l’única modificació en el pla previst, i la intenció és que pugui fer passar un tub extra fins a la rotonda de sortida d’Escaldes. Aquesta part va a càrrec de la distribuïdora energètica, i des de la corporació s’assegura que “suposarà una reducció del preu final de la rasa”.

També s’estan duent a terme els treballs de reforç de les bigues del passeig del riu, on es farà servir terra de llamborda. La intenció és que a principis de juliol es pugui obrir el tram entre el pont d’Engordany i la plaça dels Safarejos, perquè els bars puguin treballar durant la temporada instal·lant terrasses. A més a més, s’estan fent les obres d’excavació a l’alçada de la placeta del Madriu per assentar els pilars de la nova plaça.

Comentaris (1)

Trending