Estalvi d’un 21,5% en l’enllumenat públic a la Massana

El comú inverteix 173.000 euros aquest 2023 per finalitzar la campanya de substituir les bombetes de vapor de sodi per leds

Un operari canviant les bombetes de vapor de sodi per leds
Un operari canviant les bombetes de vapor de sodi per leds Comú de la Massana

El comú de la Massana continua el procés de substitució de les bombetes de vapor de sodi per leds per tal de reduir el consum elèctric. A l’abril s’han consumit 57.260 kilowatts mentre que al mateix mes de l’any passat la xifra se situava en els 73.030. Una reducció del 21,5% i la corporació ha invertit 173.000 euros aquest 2023 per acabar de completar la campanya.

Durant els primers mesos de l’any s’estan instal·lant els 472 llums que es van adquirir a finals del passat exercici. Es tracta d’un sistema d’il·luminació regulable, de 70 watts fins a les 12 hores i que baixa fins als 40 watts fins que es fa de dia. A més, a les diferents urbanitzacions, es manté la mesura d’il·luminar un fanal sí un fanal no. També continuen apagats un dels dos llums dels fanals amb doble braç de les avingudes Sant Antoni, el Ravell i el Través.

Des del comú de la Massana es posa en relleu que el consum de l’enllumenat públic de la durant el mes d’abril ha estat de 57.260 kilowatts, mentre que l’abril de l’any passat la xifra se situava en els 73.030. Això representa una reducció del 21,5%. Per aquest 2023 la inversió per culminar la campanya de substitució de bombetes de vapor de sodi per leds arriba als 173.000 euros.

La cònsol menor, Eva Sansa, explica que “estem buscant la màxima eficiència, aconseguint el mínim consum” i afegeix que “de forma paral·lela continuem treballant per trobar fonts d’energia alternatives per als edificis comunals, a més de mantenir mesures per reduir al màxim el consum, que estem aplicant des de l’any passat.”

Etiquetes

Comentaris

Trending