Els esquiadors que entrin a Grandvalira pel Funicamp tindran pàrquing gratuït a Encamp

El comú vol impulsar la mesura per la nova temporada d’hivern amb l’objectiu que, un cop acabin la jornada a pistes, els visitants es quedin al poble i comprin als comerços

L'aparcament de Sant Miquel seria un dels que aplicaria la mesura.
L'aparcament de Sant Miquel seria un dels que aplicaria la mesura. COMÚ D'ENCAMP

Els turistes que pugin a esquiar a Grandvalira i entrin pel Funicamp tindran aparcament gratuït a Encamp. Almenys aquesta és la voluntat del comú de cara a la temporada d’hivern. La majoria de la corporació considera que, amb aquesta mesura, es pot aconseguir “fidelitzar” el visitant i que aquest faci despesa al poble en comptes de, com passada de forma majoritària, baixar a Andorra la Vella un cop deixen l’estació.

Així ho ha explicat el cònsol menor de la parròquia, Joan Miquel Rascagneres. S’està treballant en un sistema que permeti que els esquiadors puguin deixar el cotxe sense pagar a qualsevol dels aparcaments de barrera que hi ha al centre del poble, com ara el de la plaça dels Arínsols o el de Sant Miquel entre altres. La mesura no inclouria la zona verda o la blava.

L’objectiu és, ha indicat Rascagneres, “que facin despesa a Encamp”. Es vol que, un cop acabada la jornada d’esquí, no marxin del poble sinó que es quedin i visitin els diferents establiments. De fet, paral·lelament també es treballa en una proposta per impulsar uns vals de compra, proposta que, de fet, estava inclosa en el pla de xoc però que no es va poder implementar a l’estiu.

Rascagneres ha indicat que fa temps que la majoria té al cap aquesta idea i que, de fet, es volia fer una “prova pilot” ja a finals de la passada temporada d’hivern. No va ser possible. L’esclat de la pandèmia ho va impedir. Ara, però, es vol que ja es pugui fer la propera campanya hivernal, en una iniciativa que es vol acabar de treballar amb Saetde, sense que això, ha deixat clar el cònsol menor, suposo que la societat gestora del domini esquiable hagi de posar diners.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending