Un espectacle amb drons substituirà el castell de focs de la festa major de Sant Julià

Davant el risc per als boscos, s’ha optat pel canvi i oferir un esdeveniment el cost del qual, 19.000 euros, serà assumit per Epizen; tindrà lloc el dimarts, a partir de dos quarts d’onze de la nit

Alonso i Codina han presentat l'espectacle.
Alonso i Codina han presentat l'espectacle. COMU DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

Sant Julià de Lòria no tindrà castells de focs per la festa major. Toca adaptar-se a la realitat provocada per la sequera i evitar riscos. Com a pla alternatiu, el comú ha impulsat un acte diferent. En col·laboració amb el centre comercial Epizen, el 2 d’agost tindrà lloc un espectacle lluminós i musical amb drons. És el primer cop que al Principat es fa un esdeveniment d’aquestes característiques.

Així, tindrà lloc el pròxim dimarts, a partir de dos quarts d’onze de la nit. Fins a 120 aparells s’enlairaran des del pati de l’escola andorrana per fer figures geomètriques lluminoses de temàtica relacionada amb la Festa Major a uns 150 metres per sobre del terra, per la qual cosa l'espectacle es podrà veure còmodament des de diversos indrets com ara la plaça Laurèdia o la de la Germandat. La música que acompanyarà el show es podrà escoltar a través de la sintonia de Ràdio Festa Major (98.5 fm) i el comú instal·larà tres altaveus, un a la plaça del Solà, un altre a la plaça de la Germandat i un tercer al barri de Rocacorba.

La cònsol menor, Mireia Codina ha explicat que des de fa un any aproximadament que es tenien converses amb el nou centre comercial per explorar diversos àmbits de col·laboració i aquest és el primer resultat que s’anuncia just un dia abans que el centre obri les portes en una primera fase. "Hem anat tenint un contacte fluid i ara ha arribat el punt en què tots els objectius, tant en l’àmbit comunal com comercial s’han alineat", ha manifestat la mandatària. .

Per la seva banda, el director de màrqueting i digitalització del Grup Pyrénées, Àngel Alonso ha assegurat que “un espectacle com aquest és molt innovador perquè comencen a deixar de banda la pirotècnia per fer activitats de nova tecnologia i sostenibles”, ha apuntat. Justament, el centre comercial serà qui assumeixi el cost total de l’acte, 19.000 euros.

Comentaris (8)

Trending