L’Escola de Música de les Valls de Nord introdueix el llenguatge musical per adults

El centre avança fins al 13 de setembre, dues setmanes abans de l’habitual, l’inici de les classes, tot i que les inscripcions estaran obertes al llarg de tot l’any

Forné i Barrero, amb dues guitarres.
Forné i Barrero, amb dues guitarres. COMU DE LA MASSANA

L’Escola de Música de les Valls del Nord amplia aquest curs les opcions. Entre les novetats hi ha cursos de llenguatge musical per adults. Es tracta d’una iniciativa que s’emmarca en la voluntat de fer evolucionar el centre i que sigui més viu i dinàmic, com han explicat tant el conseller de Cultura del comú, Guillem Forné, i el coordinador del centre, Juli Barrero.

“Tot i que mantenim els estudis reglats, donem molta importància a l’aprenentatge més informal, volem ser el gresol de descoberta de nous instruments i de fer aflorar sensibilitats musicals”, ha volgut posar en relleu Forné. Així, aquesta visió oberta de l’escola es manifesta en l’organització dels cursos de sensibilització i iniciació, dividits en dos grups cadascun, ja que “hem preparat un programa específic per cada edat, potenciant el joc i les experiències sensorials d’una forma lúdica, intuïtiva i orgànica”, segons ha desgranat Barrero.

Una de les novetats d’enguany és la incorporació de les classes de llenguatge musical per adults. Aquestes tindran un clar plantejament pràctic. Estaran dirigides a aquelles persones que vulguin refrescar coneixements o aprendre a llegir una partitura, però defugint els estudis reglats.

Pel que fa als instruments, s’incorpora la guitarra elèctrica, que completarà l’oferta existent. A més, s’han adquirit més jocs i  instruments, sobretot de percussió, per als tallers dels més petits, a partir dels cinc anys, perquè es diverteixin al màxim mentre aprenen.

Les classes començaran el 13 de setembre, dues setmanes abans de l’habitual. De totes maneres, les inscripcions es mantindran obertes perquè tothom s’hi pugui apuntar en el moment del curs que desitgi. A més, durant tot l’any es faran tallers de curta durada i també propostes musicals que aniran més enllà de les instal·lacions del centre.

Etiquetes

Comentaris

Trending