L’escola d’art de Sant Julià obre una pàgina web per fer classes en línia

L'eina ofereix un ventall d'activitats gratuïtes, encarades a famílies, professors i col·lectius que treballen amb infants, i de pagament, a un cost de cinc euros la sessió de 45 minuts

Martín Blanco, Maria Lluelles i Mireia Codina després de la presentació d'aquest dimecres.
Martín Blanco, Maria Lluelles i Mireia Codina després de la presentació d'aquest dimecres. COMÚ SANT JULIÀ DE LÒRIA

L’Escola d’Art del comú de Sant Julià inicia una nova etapa amb la creació d'una pàgina web amb continguts didàctic, lúdic i una cartera de les obres dels alumnes. Ho han presentat la cònsol menor, Mireia Codina, la coordinadora, Maria Lluelles, i el professor, Martín Blanco, qui han explicat que la voluntat de la iniciativa és donar recorregut a l’escola més enllà de les classes presencials. "El que es pretén és que a banda de ser un camp d’informació artística també ho sigui de formació, en la línia de treball del comú", ha dit Codina.

Sota el paraigua d'abastar 'el món digital', la coordinadora del centre ha comentat que la proposta va sorgir arran de la situació de confinament provocada per la irrupció de la pandèmia, moment en el qual “vam començar a fer dinàmiques a través d'Instagram i van tenir bastant èxit”. L'eina ofereix un ventall d'activitats gratuïtes, encarades a famílies, professors i col·lectius que treballen amb infants, i de pagament, a un cost de cinc euros la sessió de 45 minuts i de caràcter individual, i monogràfics puntuals.

Blanco ha estat l'encarregat de presentar la web, la qual ofereix una gran gamma de possibilitats, des d’una secció d’art per a infants amb activitats per fer a casa "on aprendre història de l'art d'una manera lúdica", un apartat on es recopilaran totes les obres, en format fotografia, dels artistes i alumnes que anualment passen per l'aula, i un blog. "La idea és que funcioni com una petita xarxa social i on la gent interactuï amb l’actualitat artística nacional i internacional", ha manifestat Martín Blanco.

Per cloure, Codina ha recordat que l'Escola d'Art es va constituir l'any 1983, llavors a l’edifici El Molí que acull avui dia la seu administrativa del comú. Des d’aleshores manté la seva activitat de manera continuada, "no hi ha hagut mai cap parada", una fita que relaciona amb el caràcter d'adaptació que ha tingut el centre des de la seva existència a les necessitats de la població. Actualment l'espai compta amb aproximadament 200 alumnes, dels quals 110 són adults i 90, infants.
 

Comentaris

Trending