Escaldes i Sant Julià suspenen l’escudellada i Encamp i Canillo les repartiran envasades

Els ciutadans d’Encamp hauran de recollir les racions amb el seu vehicle i els del Pas de la Casa hauran de fer-ho a peu i respectant els circuits marcats

Mireia Codina i Josep Majoral amb dos escudellaires, l'any passat a Sant Julià de Lòria.
Mireia Codina i Josep Majoral amb dos escudellaires, l'any passat a Sant Julià de Lòria.

El comú d’Escaldes-Engordany i el de Sant Julià de Lòria, davant la situació epidemiològica del país, han decidit cancel·lar la celebració de l’escudellada de Sant Antoni. Altres comuns, com ara el d’Encamp o el de Canillo, han decidit adaptar el format a les circumstàncies i repartir racions individuals envasades. Encara queden corporacions per manifestar-se, però el que sembla clar és que el format tradicional no se celebrarà en cap cas.

El sistema de repartiment també s’ha adaptat i, en el cas d’Encamp, on es preveu repartir al voltant d’unes 1.500 racions, s’hauran de recollir amb vehicle a la plaça dels Arínsols, on s’instal·larà el punt de distribució. Cal destacar que se cediran un màxim de 4 racions per vehicle.  Així mateix, al Pas de la Casa es repartiran al voltant de 500 safates individuals i el punt de distribució serà la plaça de l’Església, on es podran recollir a peu seguint un recorregut senyalitzat.

D’altra banda, també a Encamp i des de dilluns vinent, es podran comprar a l’oficina de turisme i el servei de tràmits de la parròquia i del Pas de la Casa els plats de ceràmica i les culleres tradicionals, que enguany incorporen la imatge de Sant Miquel de la Mosquera, per un preu de 8 euros.

L’escudellada a Sant Julià de Lòria se celebra el 20 de gener a càrrec de la Germandat de Sant Sebastià. Enguany, per primer cop després de 32 anys no es farà, però s’intentarà dur a terme la tradicional missa i l’assemblea respectant totes les mesures sanitàries.

Comentaris

Trending