Escaldes reobre la sala d’estudi nocturna amb la voluntat de recuperar les xifres prepandèmiques

L'objectiu principal és recuperar l'activitat que tenia abans de la pandèmia amb 280 usuaris i que la Covid ha reduït a la meitat el 2021

Cartell promocional de la sala d'estudi nocturna.
Cartell promocional de la sala d'estudi nocturna.

La sala d'estudi nocturna torna, del 19 d'abril al 22 de juny, a Escaldes-Engordany després que no es pogués habilitar el 2020 per la pandèmia i que en el 2021 les restriccions sanitàries influenciessin en el seu ús. Enguany, es vol tornar a la xifra dels 280 usuaris d'abans de la Covid-19 oferint un espai tranquil, acollidor i adient per concentrar-se i estudiar pels exàmens o finalitzar treballs. 

La sala d’estudi nocturna torna puntualment a la seva cita amb els exàmens finals i la selectivitat i que estarà disponible del 19 d’abril al 22 de juny, de dilluns a divendres, de 19.30 a 23.30 hores. La pandèmia va fer que el 2020 no es pogués fer i va tornar el 2021, però amb una assistència inferior d’abans de la pandèmia. De fet, el conseller de Serveis i Joventut, Joao Lima, ha indicat que la Covid ha fet reduir l’assistència, passat de tenir “280 visites a la sala d’estudi nocturna” abans de la pandèmia a les “142 del 2021”. La crisi sanitària, en aquest sentit, sí que ha influenciat i és que el 2020 “els estudiants es van haver d’acostumar a estudiar a casa en lloc del campus o la biblioteca”, a banda, de realitzar les classes també de forma virtual.

Com en edicions anteriors, l'equipament, l'espai jovent, està equipat amb taules de treball, individuals o de grup, ordinadors i connexió a internet perquè trobin "un espai tranquil, acollidor i adient" per concentrar-se en els seus estudis. L'única de les novetats hi ha la possibilitat de reservar una sala per fer treballs de grup. A més, també hi haurà un responsable de la sala al qual se li pot fer consultes, tot i que com a puntualitzat Lima, "no podem assegurar que hi hagi resposta per tot". En aquest sentit, ha apuntat que la mitjana d'edat dels assistents és de "20-21 anys" i, per tant, un perfil universitari, tot i que "també ens podem trobar en gent més gran o estudiants de batxillerat".

Ara que tot sembla que torna a la normalitat, des del Comú d’Escaldes-Engordany s’espera que també es recuperi les dades en aquest servei que ja fa més d’una dècada que funciona i que es va iniciar per demanda dels mateixos usuaris de l’espai jovent.

Etiquetes

Comentaris

Trending