Escaldes presenta els tres recorreguts que integrarà el projecte Caldes

Els trams partiran de la plaça Santa Anna i s’estendran pels diferents carrers i passejos del barri antic de la parròquia

El mapa amb els tres recorreguts del projecte Caldes
El mapa amb els tres recorreguts del projecte Caldes comu d'Escaldes-Engordany

El projecte Caldes agafa forma. Aquesta tarda el comú d’Escaldes-Engordany ha presentat el mapa dels tres recorreguts que conformaran la iniciativa. Un es desenvoluparà al voltant del centre històric del Barri, un altre pel centre històric d’Engordany i el darrer entre el parc de la Mola i el passeig del Valira. Cal recordar que la iniciativa té l’objectiu de donar vida als barris antics de la parròquia a través de l’aigua termal, la cultura i l’economia de la zona.

Així doncs, el primer tram partirà de la plaça Santa Anna i creuarà pel pont d’Engordany per pujar per la part alta del passeig del riu fins a arribar a la placeta de l’antic CIAM. El recorregut continuarà pel Roc del Metge fins a la placeta del Madriu i des d’allà, mitjançant el pont de la Tosca, s’arribarà al final del recorregut, situat al safareig del Barri.

El segon recorregut també sortirà des de la plaça Santa Anna però aquest cop en direcció al carrer d’Engordany. La intenció és que arribi fins a la plaça de la Sardana i allà continuï pel camí de la Paletera fins a la placeta d’Engordany, passant per indrets com el camí de la Font o el safareig d’Engordany.

Per últim, el tercer tram començarà a la plaça Santa Anna en direcció a l’avinguda de Gaulle i seguint pel passeig del Valira però en la direcció contrària a la del primer recorregut, el qual desemboca al parc de la Mola.

Els tres trajectes comptaran amb diverses propostes que encara s’han de definir, com ara escultures d’aigua o boira, murals o façanes de colors -com les de l’Onyar, a Girona-. A més, es preveuen espectacles itinerants, semblants a ‘Turistes i Banyistes’, i mercats temporals amb productes del país. El concurs d’idees restarà obert fins al 25 de desembre i els projectes agafaran força durant l’any 2021.

Comentaris

Trending