Escaldes presenta més de 20 propostes pel projecte Caldes

El jurat valorarà les iniciatives i de cara al març, més o menys, s’anunciaran els guanyadors del concurs d’idees

Una imatge de l'acte de presentació de les propostes
Una imatge de l'acte de presentació de les propostes Cristian Cortés

El comú d’Escaldes-Engordany ha presentat aquesta tarda 26 propostes elaborades per teixit artístic, arquitectes i enginyers del país, entre altres perfils professionals, per desenvolupar el projecte Caldes a la zona alta de la parròquia. Ara, el jutjat valorarà els diferents projectes durant un període de dos mesos, aproximadament, i després es començaran a desenvolupar les idees guanyadores.  

Entre les propostes, moltes de les quals relacionades amb l’aigua termal i el riu Valira, hi ha diferents escultures, fonts d’aigua termal, murals i fins i tot algunes infraestructures. L’objectiu de tot plegat és dinamitzar la part alta de la parròquia i ajudar als petits comerços que hi ha a la zona a incrementar les seves vendes. El pressupost total per materialitzar el projecte sencer és d’1,5 milions d’euros, però no es descarta fer un crèdit extraordinari “si convingués” sempre que sigui assumible per la casa comuna.  

La presentació en línia del projecte Caldes

Relacionat

Escultures de boira o aigua, murals i façanes de colors, entre les propostes pel projecte Caldes

La cònsol major de la parròquia, Rosa Gili ha declarat que “estem realment molt i molt contents perquè el projecte era molt ambiciós i la resposta ha estat copiosa. El jurat té una feina increïble per seleccionar les propostes guanyadores, però penso que hi ha un futur molt prometedor per la part alta d’Escaldes”.  

D’altra banda, la cònsol ha explicat que, una vegada s’hagin atorgat tots els premis i el projecte estigui més desenvolupat, es plantejarà la possibilitat que la ciutadania pugui participar en l’elecció d’alguna proposta. “És una opció, però primer hem de veure quines idees són factibles. Cal fer un treball previ d’anàlisi abans de realitzar una acció com aquesta”, ha conclòs.  

Etiquetes

Comentaris

Trending