Es mantenen sense canvis els preus públics d’Escaldes per al 2023

S’ha pres la decisió observant la situació socioeconòmica i tenint el compte que el comú compta amb bona salut financera i se’n pot fer càrrec

Un moment de la sessió de consell de comú d'Escaldes.
Un moment de la sessió de consell de comú d'Escaldes.

El comú d’Escaldes-Engordany ha sotmès al consell l’Ordinació de preus públics per l’any 2023. Concretament, s’ha decidit mantenir la congelació que es va establir al 2019, i no apujar cap de les taxes o tarifes que depenen de la corporació. La decisió s’ha pres, d’una banda, en consideració a la complicada situació socioeconòmica que viu la ciutadania i, de l’altra, la bona salut financera amb la qual compta el comú i que els permet assumir la inflació actual.

“Vista la bona salut financera del comú s’ha decidit continuar amb la congelació de tarifes”, ha assenyalat el cònsol menor i conseller de finances, Quim Dolsa. D’aquesta manera, dels més de 300 preus públics que depenen de la corporació escaldenca, el 99% continuaran igual que al 2019. Dolsa ha insistit que, per molt que l’IPC s’hagi apujat de forma considerable, “entenem que és una bona mesura de cara a moments difícils i convulsos hem de ser nosaltres qui ens fem càrrec d’aquest augment”.

Dolsa ha continuat remarcant que “estan sent anys difícils per als empresaris i els ciutadans, i el comú es pot permetre el luxe”. D’aquesta manera, ha recordat que des que es va començar el mandat no s’ha apujat cap preu públic, almenys aquells que no hagi sigut obligatori fer-ho. Per aquest motiu, hi haurà petites variacions, que seran mínimes, “les taxes més importants continuaran sent igual que al 2020, perquè tenim la voluntat d’ajudar a la gent i les empreses”.

Així mateix, s’ha treballat per poder ampliar i mantenir les tarifes reduïdes d’alguns preus públics, que tindran deduccions de fins al 20%. Per exemple, hi haurà descomptes a activitats d’infants, als tallers d’adults, a l’escola de música o al servei d’escola bressol, tot amb la targeta blava. La cònsol major, Rosa Gili, ha assenyalat que “és evident que alguns serveis a nosaltres també se’ns encareixen, estem sotmesos a les pujades de preu, però és important estar al costat dels ciutadans i que no perdin tant poder adquisitiu”.

UNA APLICACIÓ DE TELEGESTIÓ D’ENLLUMENAT PÚBLIC PER MILLORAR L’EFICIÈNCIA ENERGÈTICA

Durant la sessió de consell de comú també s’ha aprovat l’adjudicació de nous llums per a diversos camins i carrers de la parròquia, així com l’actualització de l’aplicació de telegestió d’enllumenat públic. Ambdues accions, segons ha indicat el conseller de serveis, Joao Lima, destinades a millorar l’eficiència energètica i a reduir la despesa en electricitat. L’objectiu, segons Gili, és que el 100% de l’enllumenat públic sigui de led.

Aquesta aplicació de telegestió permetrà, segons Dolsa, poder establir la potència i quin enllumenat ha d’estar encès des de la mateixa casa comuna. Com a exemple, ha indicat que els nous fanals d’Engolasters estan funcionant al 50%, i per això es poden mantenir engegats. D’altra banda, a diferents zones, com encara es tenen fanals vells, es continuarà amb el sistema de tenir un apagat i un encès, per tal de reduir la despesa energètica.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending