Escaldes instal•la una obra al Prat del Roure per conscienciar sobre l’autisme

'Casa meva es casa teva' de l’artista Emilie Klaser representa imatges màgiques en la naturalesa

Una part de l'obra.
Una part de l'obra. COMÚ ESCALDES-ENGORDANY

L’obra 'Casa meva es casa teva' de l’artista Emilie Klaser ja està instal·lada al parc infantil del Prat del Roure. L'acte d'inauguració s'ha fet aquest dijous i és fruit de la col·laboració entre l'artista, l’Associació del Trastorn de l’Espectre de l’Autisme d’Andorra (AUTEA) i el comú d'Escaldes-Engordany en motiu del dia mundial de conscienciació de l'autisme.

Han assistit a l'acte el cònsol menor, Quim Dolsa; la consellera de Promoció i Dinamització Turística i Econòmica, Meritxell Massoni, l’artista,Emilie Klaser; la nova Presidenta d'AUTEA, Ana Muñoz així com la presidenta sortint, Inés Martí i diversos membres de la junta de l’entitat.

Les instal·lacions artístiques en forma de caseta amb el títol 'Casa meva és casa teva' van formar part de de l'Andart 2021.  Amb la seva obra, Klaser ha volgut fugir del tradicional raonament del passat quan el bosc era efectivament un indret perillós. “Com seria el bosc de l’era post Covid-19 i què passaria si ens haguéssim de confinar a la muntanya?”, ha qüestionat Klaser. És per això, que la seva intenció és apropar el bosc als infants, desvinculant-lo d'aquest component obscur que tradicionalment s'ha transmès.

La instal·lació artística, de caire sensorial, es composa de dos cases de colors, obertes i accessibles que conviden els més petits a jugar al seu entorn i interior. Representen imatges màgiques en la naturalesa. Les estructures amb el sostre translúcid aprofiten la llum dels raigs del sol per crear una atmosfera màgica, poètica i única. 'Casa meva és casa teva' és una instal·lació pensada per a tots els infants i també per als infants amb un trastorn de l’espectre de l’autisme, parant atenció a les diferents sensibilitats i adaptant els detalls a les necessitats de les persones amb aquest trastorn.

Comentaris

Trending