Escaldes impulsa un sistema per informar de les places lliures a cada aparcament comunal

S’ubicaran cinc panells al llarg del nucli urbà de la parròquia amb l’objectiu de reduir el temps de recerca per estacionar i, d’aquesta forma, disminuir les emissions de diòxid de carboni

Comentaris

Exemple de com seran els futurs panells.
Exemple de com seran els futurs panells.

El comú d’Escaldes-Engordany millorarà la senyalització dels aparcaments comunals. Ho farà instal·lant en cinc punts de la parròquia panells electrònics amb informació del nombre de places lliures. La senyalització vertical indicarà en temps real quantes places hi ha disponibles en cada aparcament i la direcció en què aquestes es troben.

La voluntat del comú escaldenc és millorar la mobilitat i la recerca d’aparcament a la parròquia. El nou sistema s’impulsarà pròximament i consistirà en la instal·lació d’aquestes pantalles, que informaran, de forma ininterrompuda les 24 hores del dia i tot l’any quants llocs d’aparcament hi ha als diferents aparcaments de la parròquia.

Els planells electrònics s’ubicaran a les cruïlles entre l’avinguda del Fener i els carrers de la Unió i Ciutat de Sabadell, a les rotondes de la Dama de Gel i del Pont de la tosca i a l’encreuament entre Fiter i Rossell i el Falgueró

Els planells electrònics s’ubicaran a les cruïlles entre l’avinguda del Fener i els carrers de la Unió i Ciutat de Sabadell, a les rotondes de la Dama de Gel i del Pont de la tosca i a l’encreuament entre Fiter i Rossell i el Falgueró. Es començaran a instal·lar a finals del primer trimestre del 2022, un cop s’hagin actualitzat tots els aparcaments.

Des del comú es considera que aquesta senyalització permetrà reduir el temps de recerca d’una plaça d’estacionament i, per tant, facilitarà l’operativa als conductors. Al mateix temps disminuirà les emissions de diòxid de carboni, un aspecte que, es recorda, és “fonamental en l’actual context d’emergència climàtica”.

El projecte s’emmarca en els treballs d’actualització i manteniment de la maquinària que conforma el sistema de control d’accessos de vehicles als aparcaments comunals. Les millores es van adjudicar a la UTE Prodomo-Tecnologia Capital 7 i també inclou el subministrament de càmeres lectores de matrícules. Això farà que els abonats no s’hagin d’aturar a la barrera per entrar o sortir de l’aparcament.

El comú explica que ha fet també un esforç en l’actualització de la maquinària dels aparcaments comunals. El software dels equips no s’havia renovat des del 2016 i comportava problemes als usuaris.

Comentaris

Trending