Escaldes impulsa un circuit divulgatiu per conèixer els ocells d’Engolasters

Al camí d’accés al llac s’han instal•lat diferents fotografies amb dades sobre les espècies que es poden trobar a la zona

La mateixa cònsol major, Rosa Gili, ha estat una de les visitants del circuit.
La mateixa cònsol major, Rosa Gili, ha estat una de les visitants del circuit. Comú d'Escaldes-Engordany

El comú d’Escaldes-Engordany ha impulsat la creació un circuit divulgatiu a Engolasters. La iniciativa permetrà descobrir els ocells que habiten en aquest indret. Així, i a proposta de Jordi Tena i Xavier Balmes, s’han instal·lat al camí d’accés al llac de diferents fotografies de les principals espècies que es poden trobar a la zona, com ara el picot negre, el gaig o la mallerenga carbonera.

L’objectiu és ajudar a aquelles persones interessades a conèixer els ocells a  identificar-los. Així, les imatges s’acompanyen d’un quadre ubicat a l’inici del recorregut que recull el nom dels diferents exemplars en català, castellà, francès i anglès així com el nom científic.

La voluntat és que la gent “aixequi la vista del mòbil” i s’apropi a l’entorn natural que té a deu minuts del centre, destaca Tena. Això s’ha optat per fer-ho de la forma més visual que hi ha, que és a través dels ocells. “Si la gent vol cuidar el país i fer les coses ben fetes primer cal conèixer-lo”, ha afegit.

El projecte ja ha funcionat i no són poques les famílies que quan travessen el circuit en direcció al llac s’aturen a contemplar les imatges i a endevinar els noms dels ocells. Per fer-ho més fàcil, s’ha editat un fulletó amb el recull de totes les espècies. Es podrà trobar a l’oficina de turisme d’Escaldes-Engordany, el Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE) i a l’Espai Caldes en tres idiomes (català, castellà i francès).

La iniciativa també inclou la instal·lació de menjadores per completar la dieta dels ocells durant els mesos d’hivern. La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, ja va anunciar el projecte en el darrer consell dels infants arran de l’interès dels escolars pels ocells.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending