Escaldes-Engordany homenatja el món del circ

A l’espai Caldes s’hi pot visitar una exposició amb accés gratuït amb una mostra de diferents elements que giren al voltant d’aquest àmbit

El conseller de cultura, Valentí Closa, a l'exposició 'Papers de circ'
El conseller de cultura, Valentí Closa, a l'exposició 'Papers de circ' Pilar Candel

L’espai Caldes acull l’exposició ‘Papers de Circ’, en un homenatge a aquest món. L’accés serà gratuït i estarà oberta al públic fins al 19 de juny. En aquesta mostra, s’ha recollit una col·lecció d’un particular en la que es pot trobar cartells de cinema, figures, joguines, fotografies... tot al voltant de la història del circ i de les persones que hi ha treballat. El comú, amb aquesta galeria, busca “tornar a connectar amb el nen que tots tenim a dins”.

El conseller de Vida Cultural, Valentí Closa, ha presentat aquesta exposició a l’espai Caldes. Closa ha explicat que, en aquesta mostra, s’ha tractat de recopilar informació d’un dels principals circs itinerants de l’època. A més, s’hi ha preparat tot un programa de tallers i espectacles per complementar la visita visual. Tot el que es recull en aquest centre és una col·lecció de Ramón Múñoz, una figura reconeguda al món del circ a Catalunya.

Sandra Colell és l’encarregada de fer la visita i l’explicació per tota l’exposició. Entre els elements mostrats, Colell explica que hi ha certes joguines que són exclusives per a la mostra a Escaldes. També s’hi troben cartells de cinema, segells únics i elements propis de treballadors d’aquest àmbit. “El propietari tot ho aconsegueix de particulars, de fires o inclús de la seva pròpia experiència”, explica Colell.

Joguines inèdites per a la mostra a Escaldes-Engordany.
Joguines inèdites per a la mostra a Escaldes-Engordany.

Aquesta mostra, sortida del temps de confinament, torna a obrir les portes de l’espai Caldes, antic Ciam, fins ara tancat al públic. “Ens volem definir com una parròquia de cultura contemporània”, indica Closa. Per aquest motiu, s’ha tornat a reviure aquest edifici, al que encara li queda molt per a tornar a estar en els seus millors dies. Closa ha explicat que, des del comú, existeix una partida pressupostaria que es dedicarà per a millorar-lo i abastir-lo dels elements necessaris per a què se convertisca en un centre multidisciplinar. “Aquí farem no solament exposicions, sinó xerrades, tallers... qualsevol acte que considerem que sigui d’interès i sempre mantenint la qualitat del que oferim a la nostra parròquia”, ha finalitzat Closa.

Etiquetes

Comentaris

Trending