Escaldes encoratja a les famílies que ho necessitin a demanar les ajudes que atorga el comú

El cònsol menor de la parròquia, Joaquim Dolsa ha declarat que, tenint en compte que és la primera vegada que s’ofereixen aquest tipus d’ajudes, hi ha molts ciutadans amb dubtes respecte a com accedir a les prestacions

Els cònsols d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili i Joaquim Dolsa
Els cònsols d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili i Joaquim Dolsa

El cònsol menor d’Escaldes-Engordany, Joaquim Dolsa ha demanat a les famílies amb dificultats econòmiques de la parròquia que s’adrecin al comú per sol·licitar les ajudes que ofereixen per pal·liar els efectes de la pandèmia de la Covid-19. “És la primera vegada que oferim unes prestacions com aquestes, volíem simplificar al màxim els tràmits, però tot i això hi ha molts ciutadans amb dubtes. Des d’aquí els encoratjo a demanar els ajuts, han de saber que no ens molesten”, ha subratllat.

Actualment, la casa comuna ha rebut 57 demandes d’ajuda per part de les famílies. La cònsol major, Rosa Gili, ha declarat que “estarem al costat dels nostres ciutadans i del teixit econòmic. Vista la situació dels països que ens envolten no descartem poder anar més enllà i apostar pel mercat interior”.

Per la seva part, Dolsa ha informat als mitjans que 40 empreses han demanat el retorn de l’impost de radicació. Del total, només 7 peticions han estat denegades perquè no havien registrat una davallada d’ingressos d’almenys un 35% al negoci. Respecte a l’exoneració dels impostos de les terrasses, s’han validat 11 peticions i s’han rebutjat 2 per ser deutors. En la mateixa línia, s’han atorgat 7 ajudes a empreses relacionades amb les TIC i resten 2 pendents per manca d’informació i també s’han demanat 2 més per dur a terme formacions, les quals encara no tenen una resolució.

Comentaris

Trending