Escaldes destina 883.000 euros a rehabilitar l’edifici Caldes i una borda antiga a la zona alta

560.000 es destinen a reformar l’antic CIAM que, ha denunciat Gili, no es va recuperar de Govern en “el millor estat de manteniment” i la resta és per garantir que l’antiga casa no cau; la minoria vota en contra denunciant la falta d’informació sobre els dos projectes

La sessió de comú celebrada aquest dijous a Escaldes.
La sessió de comú celebrada aquest dijous a Escaldes. G. P.

El comú d’Escaldes-Engordany ha aprovat una inversió propera a 883.000 euros per rehabilitar dos edificis de la seva propietat. Per un costat, es farà una reforma de l’edifici Caldes, el que havia estat l’antic CIAM, a la zona alta de l’avinguda Carlemany. Per un altre, s’han de fer actuacions per garantir la continuïtat de la borda Gabriel, al carrer de l’Obac, a l’espera de decidir què es fa finalment amb aquest immoble, comprat durant el present mandat. Els dos projectes han rebut el vot en contra de la minoria demòcrata, en protesta per la falta d’informació que han denunciat per part de la majoria.

La intervenció més destacada de les dues adjudicades aquest dijous al ple de comú escaldenc és la que es farà a l’edifici Caldes, que fins a inicis de mandat havia estat la sala d’exposicions del Govern. Es millorarà tant la climatització com la il·luminació interna i externa. També es canviarà el sistema elèctric, s’instal·larà una bomba per aprofitar l’aigua termal i es col·locaran unes pantalles informatives LED.

Gili ha recordat que l’edifici havia estat cedit a l’executiu per part del comú i que el van recuperar a inicis de mandat. “No en el millor estat de manteniment”, ha volgut remarcar, per explicar posteriorment que “fins ara, s’havia fet un manteniment que no era fàcil perquè s’havia de compaginar amb les exposicions que se celebraven”. Ara, però, aprofitant que també es culmina el projecte Caldes, es vol tenir tot enllestit quan s’hagi completat tota l’actuació a la part alta.

La segona de les intervencions es farà a la borda Gabriel, un antic immoble situat al carrer de l’Obac. “Són obres de conservació”, ha indicat Gili, tot apuntant que “es garanteix que la construcció no caigui”. I, això, a l’espera de definir un ús per a l’espai. En aquest cas, la inversió prevista ascendeix a 152.623 euros.

Totes dues propostes han estat aprovades únicament amb els vots a favor de la majoria que encapçala Gili. Els consellers demòcrates hi ha votat en contra, tot apuntat que la mesura no és tan perquè no es comparteixin els projectes -de fet amb la borda s’hi estaria plenament d’acord- sinó perquè fins a rebre la documentació del comú no n’han tingut cap informació. Miquel Aleix ha retret la cònsol que no se’ls hagi donat detalls dels projectes. A banda, sobre l’edifici Caldes sí que ha lamentat que les estimacions inicials d’inversió eren molt inferiors a l’import que finalment s’ha adjudicat.

SUPERÀVIT A 30 JUNY

Durant la sessió de comú, també s’ha presentat la liquidació pressupostària del segon trimestre. El comú tanca amb un superàvit de 2,019 milions. La dada positiva també és la de l’endeutament, a un nivell molt baix. A 30 de juny, se situava en només el 13% del màxim permès: 4,1 milions.

A la vegada, també s’ha validat la nova concessió del forn incinerador de la plana. Es farà càrrec la funerària Nou Camí. En aquest cas, es redueix de forma sensible el preu que es pagava pels serveix. Per exemple, la incineració d’una urna costarà 574,17 euros, quan fins ara el preu era de 724,84.

 

Comentaris

Trending