Escaldes crea un fons d’ajut a famílies i empreses afectades per la crisi del coronavirus

La corporació inclourà una partida de 2,5 milions d’euros que vol “donar resposta” a les persones i els negocis que han patit els efectes econòmics i socials de la pandèmia

Una sessió de comú a Escaldes.
Una sessió de comú a Escaldes.

El comú d’Escaldes-Engordany està ultimant els detalls del pressupost per al 2020, que s’adaptarà a les circumstàncies excepcionals provocades per l’esclat de la crisi del coronavirus. Entre altres mesures, els primers comptes del Partit Socialdemòcrata al capdavant de la corporació inclouran una partida de fins a 2,5 milions per crear un fons de solidaritat i ajut per aquells ciutadans que es vegin afectat per les repercussions econòmiques i socials de l’emergència sanitària.

L’esclat de la crisi va agafar la nova majoria preparant el que havia de ser el seu primer pressupost. Va tocar, doncs, frenar i reformular el que s’estava preparant. Ara, s’estan ultimant els comptes que, ja és segur, tindran un apartat important preparat per entomar el cop social que pot comportar la pandèmia de la Covid-19. Serà un fons d’ajut dotat amb 2,5 milions d’euros.

Amb ell, per una banda, es vol, segons han explicat fonts de la corporació, “donar resposta a les necessitats de les persones” que s’hagin vist afectades per la situació, tant en termes econòmics com socials. També es tindrà en consideració els negocis que puguin travessar dificultats, ja que es considera clau “mantenir el teixit empresarial i els llocs de treball” i, per tant, “el benestar i el poder adquisitiu” dels assalariats i de les seves famílies.

Es tracta d’una partida específica que s’inclourà al nou pressupost. “Servirà per ajudar les famílies i les empreses a passar aquest moment”, han apuntat les fonts consultades. Més enllà d’això, els comptes, en global, quedaran molt marcats per la crisi sanitària i, evidentment, econòmica.

Des del comú es vol deixar clar que la voluntat és “participar activament en la recuperació de la màxima normalitat” i, per tant, més enllà del fons d’ajut, altres iniciatives també es dirigiran, directa o indirectament, a intentar pal·liar els efectes de la pandèmia del coronavirus.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending