Escaldes comprarà una parcel·la al camí d’Ensucarana pensant en ampliar l’arxiu històric

El comú ha d’aprovar aquest dijous l’operació i el crèdit necessari per fer-hi front, que ascendeix a 240.000 euros, que es disminuiran d’altres partides pressupostàries

La parcel·la que vol comprar el comú.
La parcel·la que vol comprar el comú.

El comú d’Escaldes-Engordany té previst comprar una parcel·la al costat del camí d’Ensucarana amb l’objectiu de disposar del terreny necessari per ampliar l’arxiu històric de la parròquia. L’operació s’ha d’aprovar en el ple de la corporació que s’ha de celebrar aquest dijous. En total, l’operació suposarà una inversió de 240.000 euros, per un espai de 157 metres quadrats, dels quals 126 edificables.

Tancar aquesta compra és, de fet, el principal punt de l’ordre de dia de la sessió. Des de la majoria s’entén que el terreny, que es troba al costat de les actuals dependències, és ideal per poder afrontar en un futur una necessària ampliació de l’actual edifici. I, per això, s’ha arribat a un acord amb el propietari per fer l’operació.

La parcel·la en concret està situada al número 9 del camí d’Ensucarana. En total, té una superfície de 157,37 metres quadrats. D’aquests, però, només 126 són edificables. Antigament, havia estat ocupada per un habitatge, ja enderrocat. Per tant, es considera “un emplaçament idoni per complementar i desenvolupar infraestructures d’ús públic”.

Situació de la parcel·la.
Situació de la parcel·la.

El peritatge fet sobre la parcel·la, situada a ple centre històric de la parròquia, estableix un preu de 240.000 euros. El comú, però, no havia previst aquesta operació a l’hora de fer el pressupost. Per això, abans d’aprovar la compra cal crear la partida necessària.

Així, abans s’ha d’aprovar un crèdit extraordinari que permeti afrontar l’operació. En aquest cas, però, no es recorre a endeutament sinó que es treuen diners d’altres partides existents que, es considera, ja no es faran servir en el que resta d’any. Per exemple, 90.000 euros es redueixen del projecte de reforma de l’aparcament de Caldea i prop de 79.000 més de les millores que s’han de fer a l’edifici del centre termolúdic. 30.000 més sortiran de l’escola bressol.

Comentaris (8)

Trending