Escaldes aprova el Decret de modificació del POUP, amb el neguit de l’oposició

Els consellers demòcrates han al·legat que, amb aquestes mesures, la parròquia perdrà competitivitat i que no és la solució per al futur urbanístic

Un instant de la sessió de consell de comú d'Escaldes-Engordany.
Un instant de la sessió de consell de comú d'Escaldes-Engordany.

Aquesta sisena modificació es remunta a febrer d’aquest any, i es basa en una limitació de la construcció a les zones residencials d’Escaldes-Engordany. S’ha fet en vistes que s’havia detectat que s’havien creat edificis plurifamiliars en espais que s’esperava que fossin unifamiliars. L’aprovació del Decret del Pla d’Ordenació i Urbanisme ha anat endavant, tot i els neguits i el vot en contra de l’oposició, que ha mantingut la seva postura que “perjudica un sector de la ciutadania per accedir a lloguers o compra de preu accessible en aquestes zones”.

“Aquesta modificació es fa en prevenció de dificultats que es troben al centre, amb construccions que creen problemes d’aparcament i amb una massificació important”, ha apuntat la cònsol major, Rosa Gili. Però, el conseller demòcrata, Miquel Aleix, ha indicat que “aquesta proposta no convindria per la forta manca d’habitatges que hi ha”, a més, “retallant l’edificabilitat apujaran els preus”. A més, ha remarcat que es pot crear un efecte ‘boomerang’ i aconseguir precisament el contrari del que es pretén.

Gili ha explicat que “al país hi ha molts pisos i molts estan buits” i que aquesta qüestió “depèn més de Govern que no dels comuns”. A més, ha apuntat que tenir més edificis no implica que siguin més accessibles o que siguin socials, fent referència a les torres del centre “tenen molts apartaments i cap d’ells és abordable ni de lloguer”. També ha volgut deixar palès que s’han fet actuacions per ajudar a les persones que tenen més necessitat.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending