Es posa en marxa una nova campanya de prospeccions arqueològiques a Ordino

Després dels primers dies de recerca a l'àrea de Rialb, els resultats són molt prometedors i estan al nivell dels anys anteriors

Dos arqueòlegs en plena feina a Ordino.
Dos arqueòlegs en plena feina a Ordino. Grup Arqueo Pirineus

S'ha posat en marxa una nova campanya de prospeccions arqueològiques a Ordino. Després dels primers dies de recerca a l'àrea de Rialb, els resultats són molt prometedors. La recerca és part del conveni entre la Universitat Autònoma de Barcelona, el Govern i el comú ordinenc.

 

Les anteriors prospeccions han donat bons resultats ja que la parròquia d'Ordino està considerada com d'alt valor arqueològic. Entre la Coma d'Arcalís i Tristaina s'han inventariat una quinze de jaciments i entre ells, un conjunt ramader. Els estudis són rellevants per al coneixement patrimonial de la zona que pretén posar en valor el comú d'Ordino i, alhora, proporciona un paral·lelisme cabdal per interpretar i contextualitzar els altres estudis ja realitzats en altres sectors del Pirineu.

Al marge de l'interès científic en el marc europeu, la confrontació de les dades obtingudes permetrà identificar i precisar la cronologia i la tipologia dels diferents models d'explotació que s'han succeït en el territori nacional. L'estudi de la capçalera d'Ordino, sumat amb els coneixements obtinguts en altres indrets estudiats, lliurarà una eina de referència per entendre les mutacions de l'ecosistema muntanyenc andorrà.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending