Les entitats tornen a sortir al carrer per tancar la Setmana de la Diversitat cultural

Ha tingut lloc a la plaça del Poble la mostra de música i dansa tradicional, que ha començat amb una actuació del grup de bombos Tras os montes i un concert de sons portuguesos amb Os amigos do Zé

Actuació aquest dissabte a la plaça del Poble per tancar la Setmana de la Diversitat.
Actuació aquest dissabte a la plaça del Poble per tancar la Setmana de la Diversitat. Altaveu

La Setmana de la Diversitat 2021 ha celebrat aquesta dissabte a la tarda el seu acte central amb la participació activa de les entitats culturals i de residents del país. Amb la inauguració de l’exposició fotogràfica 'Tornarem!' al Parc Central i una mostra de música i danses tradicionals a la plaça del Poble les associacions han tornat a sortir al carrer fent palès el desig i l’esperança de recuperar aviat l’activitat, tocada per la pandèmia.

El conseller de Cultura i de Promoció Turística, Miquel Canturri, ha volgut reconèixer el compromís, l’empenta i la pro activitat de les associacions per, malgrat la situació actual, no decaure. Alhora, també ha recordat que al llarg dels darrers 11 anys Andorra la Vella ha celebrat la Setmana de la Diversitat cultural de la mà de les entitats, demostrant la bona entesa i les ganes de participar del teixit associatiu del país. En nom de les associacions, Lluïsa Hurtado, presidenta de Creuem Fronteres, ha volgut agrair l’esforç col·lectiu per organitzar novament un programa durant la Setmana de la Diversitat després d’un any en blanc i ha manifestat que “tots plegats tornarem amb més força que mai i ens en sortirem”.

Al llarg de la tarda ha tingut lloc a la plaça del Poble la mostra de música i dansa tradicional, que ha començat amb una actuació del grup de bombos Tras os montes i un concert de sons portuguesos amb Os amigos do Zé. El programa també inclou espectacles de ballet clàssic de Casa Rússia, danses tradicionals amb l’Esbart dansaire d’Andorra la Vella i una mostra de ball flamenc, sevillanes i clàssic espanyol organitzada per l’Associació espanyola Alendoy Flamenc. La jornada es tancarà amb un concert de mariachis amb Los mensajeros de Mexico. Durant aquesta Setmana han tingut lloc, a més, exposicions de fotografia i art, projeccions de documentals i tallers. Andorra la Vella celebra cada mes de maig des del 2011 aquestes jornades per commemorar el Dia mundial de la Diversitat Cultural pel Diàleg i el Desenvolupament declarat per l’Assemblea general de l’ONU.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending