Ensurt a mitjanit pels moviments rocosos al Solà d’Enclar

Les pluges d’aquests darrers dies, combinades amb la sequera precedent, han provocar canvis en l’estabilitat de la zona rocallosa posterior a l’escola Meritxell i alguns veïns van témer el pitjor, malgrat que els petits despreniments van quedar en no-res

Una de les xarxes dinàmiques de protecció al Solà d'Enclar, aquest matí.
Una de les xarxes dinàmiques de protecció al Solà d'Enclar, aquest matí. Toni Solanelles

Les pluges d’aquests darrers dies, combinades amb la sequera precedent, han provocar canvis en l’estabilitat de la zona rocallosa posterior a l’escola Meritxell i alguns veïns van témer el pitjor, malgrat que els petits despreniments van quedar en no-res tot i que alguns dels rocs van aconseguir superar algunes de les barreres situades a l’indret. Però evidentment, no d’altres.

L’ensurt es va donar poc abans de mitjanit. El fet que fos una hora de molt silenci va facilitar que s’escoltés amb gran estrèpit el salt d’algunes de les roques. Ni de bon tros, però, van superar les xarxes dinàmiques de protecció. Sí que en van saltar algunes, però es van parar en les següents. Això no obstant, el record d’altres ocasions i el fet que poques hores abans havia caigut un notable ruixat i, a més, encara bufava una mica de vent, va fer que alguns veïns acabessin contactant els serveis d’emergència.

IMG 0147 (1)
Els bombers acudint a l'avís.

Els bombers van acudir a l’indret i van constatar que no hi havia cap mena d’afectació a la zona urbana. I per les condicions lumíniques del moment, era impossible d’observar res més ja a la muntanya. Descartat cap dany, es va deixar sense efecte la intervenció i s’aniran fent les comprovacions escaients en el marc dels programes de control i prevenció que té indicats l’administració.

PHOTO 2023 08 24 08 51 02
Punt exacte on hi va haver els moviments anit.

 

Comentaris (4)

Trending