Enganxada entre majoria i minoria del PS a Encamp per la denúncia d’ocupes al Pas

Mas i Rascagneres defensen que s’han posat mitjans per controlar aquesta situació, amb els agents de circulació i policia col·laborant, mentre que els socialdemòcrates apunten que s’han fet “més esforços” arran del seu avís

El Pas de la Casa, nevat.
El Pas de la Casa, nevat. ANDORRA PICTURES

La presència (o no) d’ocupes al Pas de la Casa ha generat tensió entre la majoria i la minoria socialdemòcrata al comú d’Encamp. Des de l’equip de govern s’ha apuntat que les rondes fetes pels agents de circulació i la policia no han detectat cap situació anòmala a la localitat fronterera a la vegada que han lamentat la fórmula escollida, via comunicat de premsa, pel PS per posar en relleu la qüestió. Per la seva banda, els consellers Enric Riba i David Rios han argumentat que, amb l’avís fet, s’ha posat més esforç i el problema està ara “en vies de solució”.

Ha estat, probablement, el moment més tens de la sessió de comú celebrada aquest dijous. Els consellers socialdemòcrates han volgut formular vàries preguntes sobre el tema a la majoria. Tant la cònsol major, Laura Mas, com el menor, Jean-Michel Rascagneres, han volgut defensar “l’anticipació” amb què s’ha treballat en previsió de l’arribada de temporers. La mandatària ha explicat que “no hem tingut cap avís de veïns o d’entitats socials que pugui haver-hi persones en risc, però fa dies vam donar instruccions als agents de circulació de fer rondes constants de nit per detectar si hi havia gent sense allotjament”.

Aquestes, però, no van permetre detectar cap cas d’aquests. Ara, a més, la policia ha reforçat la presència al poble i, malgrat fer “rondes més exhaustives”, “tampoc s’ha detectat cap situació de risc”.

El llit emprat per alguns dels okupes a un edifici d'apartaments.

Relacionat

El PS alerta que hi ha persones dormint com a ocupes al Pas de la Casa

Aquí és on Mas ha lamentat que el PS optés per fer un comunicat a la premsa en comptes de parlar directament amb ells. “Els demanaria que, si són coneixedors d’una problemàtica que posa en risc la gent, ens truquin. Seria una forma més àgil i transparent de funcionar entre majoria i oposició”, ha apuntat durant la sessió. Ja en roda de premsa, ha estat més crítica: “Sembla que és més fàcil fer alarmisme amb un comunicat”.

Rios i Riba han defensat la seva actuació. De fet, s’han mostrat convençuts que amb l’avís fet es fan fer “més esforços” per controlar la situació i això ha permès que aquesta estigui ja “en vies de solució”. Així, qui fou segon a les llistes de les comunals del 2019 ha indicat que “aquest matí he parlat amb empreses d’apartaments i m’han dit que no es troben amb aquestes persones”.

Per la seva banda, Rios ha defensat que “potser faltava aquest impuls, més esforços perquè tot això es pogués arreglar”. I és que, ha remarcat, “la setmana passada estaven passant aquests fets”.

Comentaris (2)

Trending