Enfrontament entre PS i majoria a Encamp per l’aportació a la Travessa de l’any vinent

Els socialdemòcrates consideren “escandalós” que s’hagi aprovat ja els 80.000 euros de subvenció quan l’interventor criticava la manca d’alguns justificants de l’edició de fa uns mesos; mentre que els cònsols defensen que cal donar més temps a OTSO per fer “màrqueting” de la prova

Sortida de la 42K de l'Otso Travessa d'Encamp.
Sortida de la 42K de l'Otso Travessa d'Encamp.

El comú d’Encamp té la clara voluntat de repetir la Travessa l’any 2023. Per això, ja hi ha el compromís amb l’organitzadora de l’OTSO per aportar 80.000 euros. Una decisió que ha generat les crítiques dels consellers del Partit Socialdemòcrata, que la consideren precipitada. Especialment pel fet que l’empresa no hagi presentat encara documentació de l’anterior edició, com ara factures. Rios i Riba ha qualificat la forma de fer “d’escandalosa”, mentre que la majoria ho ha defensat.

Durant la sessió de comú, des de la minoria del PS s’ha expressat el malestar amb aquesta forma de fer. La comissió responsable ha aprovat el compromís per seguir donant suport a una prova que va créixer de forma important l’any passat. Va passar de tot just una seixantena de participants a més de mil. Això sí, prèvia aportació econòmica de la corporació (80.000 euros) i d’Andorra Turisme (25.000, segons Rios). En total, 105.000 dels 115.000 que va costar.

Des d’Agrupament Encampadà, Esther Vidal ha indicat que també s’han abstingut perquè consideren que 80.000 euros és una xifra elevada i, per tant, “si ha de ser a aquest cost, val; però que no es repeteixin les incidències de la darrera edició”

“No estem en contra de la Travessa ni del plantejament que es vulgui fer de nivell i que creixi. El que considerem escandalós és la forma com s’ha procedit”, ha explicat el conseller socialdemòcrata. I és que ha assegurat que “hi ha un informe desfavorable d’intervenció que demana justificants de l’edició anterior i un altre d’Andorra Turisme assegurant que es posaran més diners”. A banda, també remarca que es fa sense tenir aprovat el pressupost pel 2023, on s’haurà de consignar la partida necessària. “Ens queixem del procediment”, ha remarcat.  

Des de la majoria, en canvi, s’ha defensat la forma de procedir. Els cònsols i el conseller d’Esports, Xavi Fernández, han posat en relleu que garantint aquesta aportació a OTSO l’empresa pot començar ja les inscripcions, fet que ha de permetre que creixi encara més la prova. “Ho fem per facilitar la tasca de màrqueting; si esperem al gener o el febrer, només tindran tres o quatre mesos per fer la promoció”, ha indicat Jean-Michel Rascagneres.

Laura Mas ha volgut puntualitzar que l’informe d’intervenció “no és desfavorable”, però sí que constata “que s’han de complir uns requisits”, com ara l’entrega prèvia de les factures i justificants de despeses de l’edició d’ara fa uns mesos. I si no ho fa, la subvenció no s’atorgarà, han avisat.

La cònsol no ha amagat el malestar per les crítiques del PS. “No entenem que es vulgui ficar bastons a les rodes a uns esdeveniments esportius que donen vida a la parròquia i activitat econòmica. Aprovem 80.000 euros però segurament es triplica el valor”, ha comentat. Al seu entendre, “com que queda malament dir que s’està en contra vista la riquesa que es genera i com que no s’atreveixen a dir-ho busquen altres excuses per donar voltes al mateix”.

Per la seva banda, la consellera d’Agrupament Encampadà, Esther Vidal, ha explicat que també va preferir abstenir-se en la decisió. El motiu, però, és diferent. “Entenem que la travessa ha de tirar endavant, per ser la primera del país, però 80.000 euros és un import elevat que s’ha de controlar i hi ha coses que, fins ara, no ens han agradat”, ha manifestat, posant com a exemple el fet que s’enviessin correus electrònics que no estaven en català o les queixes de la Federació de Muntanyisme pel fet que els recorreguts no estaven ben traçats. “Volem que es faci, però si ha de ser a aquest cost, que surti bé i que no es repeteixin aquestes incidències”, ha indicat.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending