Enfrontament entre el PS i la majoria a Encamp per l’aeroport a Grau Roig

Els socialdemòcrates reclamen als consellers d’En Comú que s’oposin al projecte per la greu afectació que tindria per a les pistes de la parròquia mentre que els cònsols opten per esperar a tenir més informació sobre la infraestructura proposada per la Cambra

Simulació de l'aeroport presentada des de la Cambra.
Simulació de l'aeroport presentada des de la Cambra.

El Partit Socialdemòcrata ha demanat a la majoria del comú d’Encamp que es posicioni de forma clara en contra del projecte d’aeroport a Grau Roig. Així ho ha reclamat el conseller David Rios, tot posant en relleu la “greu afectació” que tindria la instal·lació per a la parròquia, especialment a les pistes d’esquí. Des d’En Comú, però, s’ha negat qualsevol moviment fins a no tenir més detalls i informació del projecte. “Des del desconeixement no ens podem pronunciar”, ha comentat el cònsol menor, Joan Miquel Rascagneres.

El debat ha estat provocat, justament, per una pregunta formulada pels socialdemòcrates amb la qual volien saber la postura de la majoria amb relació a la infraestructura proposada des de la Cambra de Comerç. Davant la negativa a fer cap valoració al·legant la manca d’informació, Rios ha remarcat “l’impacte enorme” que tindria la instal·lació “sobre el nostre territori”. Tan gran que “el comú ha de dir que hi està en contra”.

Els consellers socialdemòcrates al comú dEncamp, Enric Riba i David Rios.

Relacionat

El PS demana l'opinió de la majoria comunal d'Encamp sobre l'aeroport de Grau Roig

I és que, ha avisat, “no podem hipotecar una zona que afecta la concessió de les pistes d’esquí que són el motor econòmic de la parròquia”. Per tant, ha afirmat, “aquest aeroport no ens convé; s’ha de parar”. Davant aquesta situació, Rios ha indicat, dirigint-se als cònsols, que “no poden estar asseguts esperant que els vinguin a veure”, ja que “molta gent a Encamp està preocupada”.

Des de la majoria, la cònsol major Laura Mas, ha indicat que “no ens hem posicionat perquè no disposen d’elements suficients ni d’informes al nostre abast per fer-ho”. Per la seva banda, Rascagneres, que ha avançat que “el comú defensarà el territori de la parròquia”, també ha deixat clar que, en tot cas, qualsevol actuació arribarà més endavant. “Des del desconeixement no ens podem pronunciar. S’haurà de fer quan el Govern decideixi si és viable. Ara no tenim elements. Tot just un vídeo que és molt maco”. També ha respost Rios afirmant que “no estem assegurats, sinó gastant energia en projectes productius per als ciutadans d’Encamp”.

La posició de la majoria és similar a l’expressada des d’Agrupament Encampadà. “No hem vist cap dels estudis, que sembla que no són gaire favorables. També hem d’esperar els estudis de medi ambient i sonors. Fins que no els tinguem tots, no ens posicionarem. És un projecte molt important pel país a nivell nacional i cal ser molt rigorós a l’hora de fer valoracions”, ha argumentat Esther Vidal.

Comentaris (2)

Trending