L’encariment de preus ‘amenaça’ el projecte per dinamitzar el llac d’Engolasters i les Pardines

El comú d’Encamp preveu acabar d’analitzar durant aquest mes de gener la viabilitat de la proposta guanyadora del concurs d’idees, i la variable dels costos dels materials està generant molts mals de cap

Un dels plafons de la proposta d'Ecoparc Encamp.
Un dels plafons de la proposta d'Ecoparc Encamp. COMÚ D'ENCAMP

L’encariment de preus que han experimentat moltes matèries primeres està sent un mal de cap important en l’anàlisi de la viabilitat del projecte per dinamitzar el llac d’Engolasters i els seus entorns, inclosa la zona de les Pardines. Des que al mes de juny passat es va revelar la proposta guanyadora del concurs d’idees que s’estan fent anàlisis tècniques per veure com es pot implementar la iniciativa. “Tots els escenaris estan oberts”, han indicat les fonts en relació amb què s’acabarà fent amb el projecte.

La voluntat comunal, segons les fonts consultades, és que durant aquest mes de gener s’acabin de fer les valoracions tècniques oportunes i s’adopti la decisió final. La idea no és deixar al calaix la proposta de l’Ecoparc Encamp, però tampoc es pot descartar del tot aquesta possibilitat, segons les fonts consultades, que han admès que la variable que inicialment no s’havia apreciat de l’encariment de preus dels materials ara sí que s’ha hagut de tenir en compte i altera força el plantejament inicial.

El cònsol menor d'Encamp, Jean-Michel Rascagneres.

Relacionat

Rascagneres deixa clar que la remodelació de les Pardines potser no es farà ni aquesta legislatura

Per tant, caldrà veure si la proposta es pot tirar endavant o no o si es modifica. En aquest sentit, doncs, caldrà veure si els autors de la iniciativa hi tenen alguna cosa a dir o no. En qualsevol cas, fins que no hi hagi tota l’avaluació tècnica no s’adoptarà la decisió més de caràcter polític. Aquesta avaluació havia d’observar la viabilitat de tirar endavant el que plantejaven els impulsors del projecte guanyador. Però, a més a més, ara hi haurà un recàlcul de costos i un plantejament d’escenaris alternatius.

Entrega de premis a Encamp.

Relacionat

Una torre mirador i càpsules de pedals, algunes de les propostes per a Engolasters i les Pardines

Que el comú d’Encamp vol optimitzar la zona de les Pardines i del llac d’Engolasters, convertir-lo en un veritable reclam i pol d’atracció turística és evident. Ara bé, tampoc no ho pot fer a qualsevol preu. Alhora, també es tenen en compte les crítiques que el projecte escollit arran del concurs d’idees va generar, essencialment relacionades amb l’alteració de l’entorn natural que la proposta Ecoparc Encamp suposaria.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending