Encamp treu ferro als danys en el robatori del Carnestoltes ordinenc

La cònsol major, Laura Mas, emmarca els fets en la disbauxa típica d’aquestes festes però es mostra disposada a “fer-se càrrec” dels desperfectes, tot remarcant que “cal restar-li importància”

Joves d'Encamp cantant "perdó" durant la penjada del Carnestoltes.
Joves d'Encamp cantant "perdó" durant la penjada del Carnestoltes. G. P.

La cònsol d’Encamp, Laura Mas, ha demanat treure ferro a la polèmica sorgida a Ordino arran dels danys que s’haurien causat per part de joves de la parròquia en el robatori de la figura del Carnestoltes la passada matinada. La mandatària ha volgut emmarcar els fets en la tradició però també ha deixat clar que si hi ha hagut alguna incidència “ens en farem càrrec”. El que també s’ha remarcat és que en l’acció no ha participat cap dels membres de la comissió de festes: “no és responsabilitat nostra”, han indicat, tot i que també ha recordat que “per Carnaval tot s’hi val”.

Fer-se la guitza entre joves d’una parròquia o una altra és habitual durant aquestes festes. De fet, entre els càntics i les representacions dels diferents llocs sempre es llencen dards. I una altra fet habitual era intentar emportar-se durant una estona la figura del Carnestoltes de l’altre. I així ho ha fet un grup de joves encampadans de matinada. Amb un problema, en arrencar el ninot, han acabat causant danys en alguns elements del mobiliari urbà, fet que ha provocat malestar a Ordino i, fins i tot, l’amenaça de presentar una denúncia a la policia.

El suport malmès.

Relacionat

Una broma que passa de la ratlla

Des d’Encamp, però, s’ha volgut fer una crida a la calma. Mas ha intentat “treure-li importància”, tot assegurant que “no ha de ser cap problemàtica”, ja que, com ha volgut recordar, és habitual “que els carnestoltes es robin”. Entraria, al seu entendre, dins la disbauxa típica d’aquests dies.

Ara bé també ha indicat que, en cas que es confirmin els danys,  la cònsol ha avançat que s’està disposat a intervenir. “Si hi ha hagut alguna incidència, ens en farem càrrec”, ha comentat. A la vegada, ha apuntat que “tenim constància que no ha participat cap membre de la comissió de festes”.

Justament, des d’aquesta entitat, s’ha insistit en aquest fet. “No és responsabilitat nostra”, han apuntat. Ara bé també han emmarcat els fets dins els dies festius que es viuen: “per carnaval tot s’hi val”.

I, pel que fa al jovent, en un moment del tram final de la penjada del Carnestoltes a Encamp, un dels càntics que s’ha pogut escoltar és “perdó”, en el que, com han confirmat alguns d’ells, era una mena de resposta a les crítiques rebudes des d’Ordino. No queda clar, però, si s’ha cantat amb una autèntica voluntat de redempció o més amb un to irònic.

Comentaris (6)

Trending