Encamp prorroga tres mesos més la moratòria per a les noves cabanes

El comú encara no ha tancat l’ordinació que ha d’adaptar la normativa i prefereix continuar sense autoritzar construccions fins a tenir-la finalitzada

La seu del comú d'Encamp.
La seu del comú d'Encamp.

La construcció de noves cabanes a Encamp seguirà aturada. Com a mínim, tres mesos més. El comú continua enllestint els canvis que vol implementar en la normativa que regula aquests edificis i, per fer-ho, ja fa gairebé un any que va aplicar una moratòria durant la qual no es concediria cap autorització. Ara, s’està ultimant el text, però encara es necessita més temps.

L’ampliació de la moratòria s’ha publicat aquest dimecres al BOPA. D’aquesta forma, s’allarga la mesura que es va adoptar el desembre de l’any passat. En concret, es vol que l’ordinació que s’està acabant d’ultimar tingui en compte “les consideracions del reglament relatiu a les condicions de benestar i seguretat dels centres de detenció d’animals de companyia” així com “el procediment per autoritzar, classificar i registrar els nuclis zoològics”.

Mentre es fa aquest treball, no es vol haver de concedir cap permís per a noves cabanes. Per tant, ja fa temps, des del passat desembre, que es va aprovar la moratòria. Ara, la tasca de l’ordinació no està encara finalitzada. Per això, s’ha decidit fer una altra pròrroga.

En l’edicte publicat al BOPA, s’amplia la suspensió “per tres mesos”. Fonts comunals han indicat que “pot ser menys”, però també més, ja que la intenció és mantenir la moratòria “el temps que es necessiti per tenir tancada l'ordinació”.

Etiquetes

Comentaris

Trending