Encamp pot guanyar 180 pisos de lloguer amb l’exempció del percentatge de cessió

Laura Mas assegura que, arran de l’aprovació de la mesura, dos o tres promotors es plantegen canviar l’ús dels projectes que estaven destinats inicialment a la venda

Durant la sessió, Rascagneres i Rios han mostrat les diferències en l'àmbit de l'habitatge.
Durant la sessió, Rascagneres i Rios han mostrat les diferències en l'àmbit de l'habitatge. G. P.

La cònsol major d’Encamp, Laura Mas, ha explicat que, arran de l’aprovació de la reducció del percentatge de cessió obligatòria al 0%, diversos promotors que volien impulsar construcció de pisos a la parròquia es plantegen fer-los de lloguer i no de venda per aprofitar aquesta bonificació. En total, això podria suposar uns 180 habitatges. La mandatària ha volgut contestar amb aquesta informació el conseller de la minoria socialdemòcrata, David Rios, que ha reiterar l’oposició de la seva formació a la mesura.

El debat ha marcat bona part de la sessió de comú celebrada aquest dijous. I és que un dels punts era informar de la sentència del Constitucional que avalava que la Llei d’habitatge on es va incorporar aquesta possibilitat -la reducció al 0% del percentatge de cessió obligatòria- no vulnerava cap principi de la Carta Magna. Tot i això, Rios ha criticat la decisió de la majoria, tot lamentant que no es controli a quin preu es posa el lloguer dels pisos que s’acabin construint amb aquesta bonificació. “Són lliures de posar el que els convingui”, ha indicat. Al seu entendre, això no servirà per reduir el cost dels arrendaments a la parròquia.

En canvi, des d’En comú per Encamp s’ha volgut defensar la mesura. “Tenim una bona acollida de la proposta”, ha explicat Mas, que ha avançat que, malgrat que encara no s’han rebut les peticions de llicències urbanístiques, sí que s’ha parlat amb promotors. “Hi ha dos o tres projectes que estaven destinats a la venda i que segurament canviaran”, ha comentat la mandatària. En total, es tractaria d’uns 180 pisos que, ha assegurat, “són de nova construcció i no parlem ni de torres ni de preus de 1.500 euros”.

La cònsol es referia a un comentari fet per Rios durant el comú, tot indicant que habitatges a aquest cost també es podrien beneficiar de la reducció del percentatge de cessió. Des del PS s’ha defensat, en canvi, que hi ha accions que “serien més eficients si realment els hi preocupa l’accés a l’habitatge”. Entre elles, ha posat l’exemple d’impulsar incentius fiscals per aquells propietaris que demanessin rendes accessibles.

Comentaris (4)

Trending