Encamp posa en marxa el Funicamp amb el repte d’arribar als 15.000 visitants durant l’estiu

Des del comú es confia que les activitats impulsades, amb la novetat de noves rutes de bus a la zona de Solanelles i un nou orri, ajudin a atreure turistes i a “reactivar la parròquia”

Un pare i els seus dos fills admirant la vista a la zona de Solanelles.
Un pare i els seus dos fills admirant la vista a la zona de Solanelles. G. P.

Encamp ha donat el tret de sortida a la temporada d’estiu del Funicamp, que s’allargarà fins al 12 de setembre. Des del comú es confia que l’obertura del giny i les activitats que s’han impulsat a la zona de Solanelles serveix per atreure visitants durant els mesos de juliol i agost. La previsió és similar a la de l’any passat, amb uns 15.000 usuaris, segons ha explicat el conseller Nino Marot.

Enguany, hi ha dues novetats principals. Per un costat, el canvi en la ruta dels autobusos. Els tres vehicles, un dels quals oberts a gossos, faran un recorregut circular que permetrà visitar l’orri del Cubill i el d’Encenrera. Aquest darrer es va acabar de condicionar l’estiu passat i ara s’obre al públic. Es mantenen també activitats com els circuits de BTT o els de senderisme, així com espais de restauració.

El giny romandrà obert des d’aquest cap de setmana fins al 12 de setembre, amb una jornada de portes obertes prevista pel dia de Meritxell

“Obrim per reactivar i donar vida a la parròquia”, ha apuntat la consellera de Finances, Fina Rodríguez. En aquest sentit, Marot ha posat en relleu que “el Funicamp és un motor econòmic, també  a l’estiu” i que la zona de Solanelles és “un entorn molt ben valorat pels visitants”. A més, es repartiran vals per bescanviar per un refresc als establiments del poble amb l’objectiu de potenciar el consum dels turistes a Encamp.

El conseller comunal confia que la instal·lació aporti un nombre elevat de visitants que, de retruc, també ajudin als negocis tant del poble com del Pas de la Casa, on també s’obriran dos ginys que permetran arribar des del nucli urbà fins a molt a prop de l’estany de les Abelletes. “Volem ser optimistes. Hem fet comunicació a zones pròximes i pensem que anirà bé”, ha comentat.

Enguany, a més, el Funicamp entra dins l’acord amb Grandvalira pel forfet de les 4 valls. Quatre telecabines (el d’Arcalís, el de Canillo i el de Soldeu a més del d’Encamp) tindran el mateix preu: 14 euros. En aquest cas, el tiquet també inclou la ruta amb els autobusos. Si es vol només pujar per baixar en bicicleta, el cost és de 6 euros.

Per la seva banda, Rodríguez ha volgut destacar que el giny ja ha completat el seu període de retorn del préstec. Està ja totalment pagat i amortitzat. I això suposa una considerable reducció de les despeses que generava cada exercici. “Ara ja són només les de funcionament”, ha explicat. Per això s’ha mostrat convençuda que quan es recuperi la normalitat després de la pandèmia, la instal·lació “suposarà un guany per a la corporació”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending