Encamp podrà construir edificis de set plantes amb sis metres de separació entre ells

El consell de comú ha aprovat el Pla d’Ordenació i Urbanisme Parroquial, tot i que ha comptat amb el vot en contra de l’oposició de PS + Independents

Consell de comú d'Encamp.
Consell de comú d'Encamp.

El consell de comú d’Encamp ha aprovat el Pla d’Ordenació i Urbanisme Parroquial (Poupe) després de la seva revisió al 2019, en l’anterior mandat. Tot i això, el PS + Independents ha decidit votar en contra “perquè hi ha moltes coses que no veiem clares”. Concretament, i el tema que més conflicte ha portat a la sessió, ha sigut el fet que els edificis podran ser de set plantes, amb sis metres de separació entre ells, a excepció de la planta baixa.

David Ríos, conseller de l’oposició, ha justificat el seu vot en contra explicant que “les suposades millores ens generen molts dubtes. A més, personalment no hem pogut intervenir a l’elaboració del Poupe i hi ha moltes coses que no ens agraden”. Especialment, Ríos ha fet èmfasi en el fet que aquestes mesures també es puguin aplicar al Grau Roig o al Pas de la Casa. “Pensem que, en certes zones, uns edificis així poden crear un frontal totalment innecessari”, ha recalcat.

Per la seva banda, el cònsol menor, Jean Michel Rascagnères, ha explicat que la diferència entre l’alçada actual i la que suposaran les noves mesures del Poupe no estan tan allunyades. “Mai passarà de dues plantes més, i un metre afegit per acomplir amb la Litecc. Amb aquests nous edificis donem molta més llum i, sobretot, dignitat als pisos que contindran, que podran tenir vistes i il·luminació a totes les habitacions”, ha puntualitzat Rascagnères.

D’altra banda, en aquest consell de comú també s’ha aprovat el pressupost de liquidació del primer trimestre de 2021, que ha comptat amb l’abstenció de PS + Independents. Concretament, aquest període s’ha tancat amb un superàvit d’1’2 milions d’euros, tot i que els ingressos, respecte al 2020, estan a la baixa a causa de la pandèmia. Ríos ha argumentat la seva abstenció explicant que “volem donar un vot de confiança però, l’any passat ja vam indicar que el pla econòmic era molt irreal i el temps ens està donant la raó, anem pel mateix camí”.

Etiquetes

Comentaris

Trending