Encamp i el Pas de la Casa mantenen l’Escudella de Sant Antoni en versió ‘StopLab’

A partir del dimarts es podrà comprar el plat de ceràmica i la cullera tradicional de l’edició d’enguany, amb la imatge de l’església de Sant Pere per un preu de vuit euros

Comentaris

Repartiment de l'escudella l'any passat.
Repartiment de l'escudella l'any passat. Comú d'Encamp

El comú d’Encamp ha adaptat, una vegada més, la popular festa de l’Escudella de Sant Antoni a la pandèmia. Per això, les olles no bulliran al bell mig de la plaça sinó que ho faran en una cuina amb totes les mesures de seguretat i es repartiran les racions individuals degudament envasades, perquè els encampadans i les encampadanes les gaudeixin a casa seva.

El conseller de cultura, David Cruz, ha explicat que “de nou, ens hem adaptat a la situació sanitària i hem mantingut la tradició i la festa de Sant Antoni, això sí amb la versió stop lab que vàrem implantar l’any passat i que va tenir molt èxit”. El sistema de repartiment, en el cas d’Encamp on es preveuen unes 2.000 racions, s’hauran de recollir amb vehicle a la Plaça dels Arínsols, on s’instal·larà el punt de distribució. Es donaran un màxim de quatre racions per vehicle. Al Pas de la casa es preveuen unes 400 racions, i el punt de distribució serà la plaça de l’Església, on es podran recollir a peu. S’adaptarà el plat pels celíacs als dos llocs. En el cas d’Encamp, de forma excepcional i només per aquelles persones que no disposin de vehicle, es podrà recollir a peu, havent reservat prèviament.

A partir de dimarts, 11 de gener, es podran comprar els plats de ceràmica i les culleres tradicionals, que l’edició d’enguany incorporen la imatge de Sant Pere del Pas de la Casa. El preu dels dos estris commemoratius és de vuit euros i es podran adquirir a les oficines de turisme i als serveis de tràmits d’Encamp i del Pas de la Casa, a les dependències del departament de Cultura i Afers Socials a La Valireta.

A banda de l’escudella, a Encamp tenen lloc els tradicionals Encants de Sant Antoni, on els manadors del comú, juntament amb el rector de la parròquia subhasten coques, bulls, embotits, peus de porc, entre altres, i tot el que es recapta es destina a obres socials. Els Encants se celebren just abans de la benedicció i degustació de l’escudella, però enguany aquesta part de la festa no es podrà celebrar per evitar aglomeracions.

Etiquetes

Comentaris

Trending