Encamp impulsa la remodelació del nucli antic de les Bons

El projecte, que seguirà actuacions ja fetes a la Mosquera i el Tremat, preveu substituir tot el paviment i l’enllumenat actual, així com refer les xarxes de serveis, i es voldria adjudicar abans del final de mandat

Les Bons
Les Bons

Encamp confia poder impulsar abans de finals d’any la remodelació del nucli tradicional de les Bons. El projecte ha de permetre reformar tot el paviment, així com canviar tot l’enllumenat i el mobiliari urbà existent. L’actuació seguirà el que ja s’ha fet a altres punts del poble, com ara la Mosquera o el Tremat, tot respectant la peculiaritat de la zona. De moment, s’ha llançat el concurs per seleccionar l’arquitecte que s’encarregui de definir les actuacions a fer.

Es preveu que en unes setmanes es pugui tenir escollit el professional que es faci càrrec d’aquesta part del treball i, ja posteriorment, de la direcció de les obres quan es tirin endavant. Un cop es posi, haurà de tenir el projecte enllestit en uns dos mesos. Per aquesta feina cobrarà 60.000 euros.

Per tant, el comú confia que a la tardor, més o menys tard, es pugui tenir tant el projecte de com es farà la reforma del nucli tradicional de les Bons com la documentació necessària -principalment els plecs de bases- per licitar les obres. I igual que succeeix amb l’ampliació del cafè del poble, l’espai de la gent gran, adjudicar-les abans de finals de mandat.

WhatsApp Image 2023 05 26 at 19.42.11
Les zones on s'actuarà.

Les actuacions, que es faran en tres fases, per garantir una menor incomoditat als residents de la zona. Entre altres actuacions, caldrà substituir tot el paviment existent. Es vol que el nou sigui integrat, però al mateix temps, sobretot en aquells carrers amb més trànsit, que estigui adaptat al pas de vehicles. El material ja s’ha escollit: granit.

Paral·lelament, també es canviarà tot l’enllumenat i s’hauran de disturbi pel nucli diferents elements de mobiliari urbà com ara papereres o bancs. I, com que s’haurà d’aixecar el terra, s’aprofitarà per renovar la xarxa de serveis, des de l’aigua potable i la residual al pas de línies elèctriques i de telecomunicacions. El projecte també inclou rebaixar mínimament el nivell dels carrers, fins a l’estat previ a l’actual pavimentació.

Es demana a l’arquitecte responsable que prioritzi la “seguretat, la funcionalitat i l’accessibilitat”. També es vol que la remodelació estigui “integrada” amb altres actuacions similars que s’han fet a nuclis tradicionals del poble com ara el Tremat o la Mosquera.

D’aquesta forma, es posaria fil a l’agulla per complir un dels compromisos que incorporava el 2019 el programa electoral de l’actual majoria de govern. Així, es parlava d’un “pla d’embelliment i serveis” per aquests nuclis tradicionals. Faltava, justament, el de les Bons que ara avançarà passos.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending