Encamp impulsa obres per reparar els danys soferts pel viaducte de les Riberaigües

L’estructura no ha estat objecte de cap manteniment des de la seva obertura el 2007 i ara cal fer obres per solucionar els problemes que s’han detectat, causats principalment per la humitat

Part inferior del viaducte de les Riberaigües.
Part inferior del viaducte de les Riberaigües.

El comú d’Encamp impulsarà obres de manteniment al viaducte de les Riberaigües. L’estructura presenta, després de quinze anys de vida, seriosos desperfectes que cal solucionar. Els treballs, que han de permetre refer diferents elements que han quedat malmesos, especialment per culpa de la humitat i, també, pel fet que, fins ara, no s’havia fet cap actuació. Les obres, es calcula, s’allargaran uns dos mesos.

El viaducte permet connectar la rotonda sud d’Encamp, al costat de Ràdio Andorra, amb l’accés als pobles de Vila. Es va inaugurar el 2007, sota el mandat de Miquel Alís. En els darrers temps, ha tingut una major utilització pels canvis de circulació interns al poble, especialment arran de les obres del nou parc.

Ara fa un temps, Govern va fer un inventari de tots els ponts del país. Entre ells, aquest. I es van constatar els problemes de manteniment que tenia. De fet, no s’havia fet cap actuació en quinze anys. I això es nota, ja que s’han detectat patologies que cal corregir. Aquest és l’objectiu del concurs que ha llançat ara el comú, com a propietari de la infraestructura.

En el seu dia, i com es desprèn de la documentació que s’ha fet pública en el marc d’aquesta licitació, els tècnics comunals van identificar principalment problemes d’humitats a les zones de les juntes del viaducte. Això ha provocat filtracions que han acabat afectant altres parts de l’estructura, com ara el formigó de les piles, els cap ponts o les bigues. A banda, s’han detectat oxidacions d’elements metàl·lics i de la galeria de serveis existent.

A més a més, s’ha observat un deteriorament de les impostes i altres zones de formigó pel fenomen de les sals fundents. I també seran necessàries intervencions de pintura i reparacions de les baranes i barreres existents a la part rodada del viaducte entre altres elements.

El concurs està ara en marxa i es preveu que les ofertes es puguin presentar fins a mitjan maig. Així, l’objectiu seria que les obres es poguessin fer durant l’estiu. Un cop comencin, es preveu que durin dos mesos. Com que la majoria de treballs, més enllà de la pintura de les baranes superiors, s’han de fer sota l’estructura, no caldria tallar la via a la circulació de vehicles.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending